Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko bi rekao?

Čovjek pred ispadanjem u drugu ligu zarađuje više od Neymara!

Nevjerojatan podatak iskopali su engleski sportski novinari nakon što su otkriveni detalji Neymarovog ugovora u Barceloni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo koji dan saznali smo koliko brazilska zvijezda Neymar zarađuje u Barceloni. Football Leaks, stranica koja objavljuje ugovore klubova i igrača, otkrila je detalje Neymarovog ugovora.

Britanski BBC odmah se bacio na posao i pronašao bizaran podatak koji kaže da povremeni engleski reprezentativac Jonjo Shelvey, član engleskog davljenika Newcastlea, tjedno zarađuje više novaca od ponajboljeg nogometaša svijeta. Točnije, Shelvey zarađuje tri tisuće funti više od Neymara (80 000 - 77 000).

Neymar istovremeno zarađuje 183 tisuće funti tjedne plaće manje od najplaćenijeg nogometaša Premierlige - Waynea Rooneyja. To je u najmanju ruku smiješno, ali samo sve dok se ne sazna cijela priča.

Neymar zarađuje 'svega' pet milijuna eura godišnje. Ipak, Barcelonina zvijezda za vrijeme trajanja ugovora ima pravo na mnoge bonuse zahvaljujući kojima bi mogla zaraditi najmanje 49,5 milijuna eura do isteka ugovora 2018. godine.

Neymar je već prilikom potpisa ugovora s Barcelonom dobio bonus od 8,5 milijuna eura, a ako odigra 60 posto utakmica (barem 45 minuta) po sezoni, Barca mu je dužna isplatiti 1.062.500 eura. Također, svaki plasman Barce u Ligu prvaka Brazilcu donosi 637.500 eura dok mu svaki prolazak skupine donosi dodatnih 425.000 eura.

Postoje i posebni bonusi za osvojene naslove: za Primeru 637.500 eura, za Ligu prvaka 850.000 eura i za Kup kralja 850.000 eura. Ako je dvostruka kruna (Liga prvaka i Kup kralja) za svaki dobiva po 1.062.500 eura. Svi ovi iznosi za osvajanje naslova se umanjuju ukoliko Neymar ne odigra barem 50 posto utakmica.

Ima još jedna zanimljivost... Čak i ako Newcastle ispadne u drugu ligu, a Shelvey ostane njegov član, Neymar će samo od ugovora zarađivati manje od drugoligaša! Naime, Newcastle garantira engleskom nogometašu fiksnu plaću, bez obzira u kojem razredu engleskog nogometa nastupali.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider