Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'morski pas' na maksimiru

Dinamo predstavio pojačanje iz Brazila: 'Htio sam doći u Zagreb'

Jonas Gomes de Sousa ili skraćeno samo Jonas novi je igrač Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Maksimiru je predstavljen Jonas, 24-godišnji Brazilac koji bi u hrvatskom prvaku trebao popuniti rupu u veznom redu nakon što je zbog dopinga kažnjen Arijan Ademi. Defenzivni veznjak stigao je na posudbu iz Flamenga, ali Modri imaju pravo prvokupa.

Igrao je u karijeru isključivo u Brazilu, a posljednju je sezonu nosio je dres Ponte Prete, gdje je također bio na posudbi.

''Doveli smo igrača na poziciji zadnjeg veznog gdje smo deficitarni i naravno da smo zadovoljni. Radi se o igraču kojeg smo dugo pratili i za kojeg vjerujemo da će donijeti momčadi ono što tražimo'', rekao je nakon potpisa ugovora trener Modrih Zoran Mamić.

Jonas je pak na predstavljanju rekao:

''Jako sam sretan što sam došao u Dinamo. Naravno da sam pratio europski nogomet dok sam bio u Brazilu, a kada sam čuo za interes Dinama i shvatio da se radi o klubu koji redovito osvaja naslove prvaka i igra u Ligi prvaka ili Europskoj ligi nisam uopće razmišljao nego sam odmah rekao da želim doći u Zagreb koji se čini kao krasan grad. Vjerujem da klub kao Dinamo ima sjajnu momčad i igrače koji su ostvarili silne uspjehe, ali isto tako vjerujem u sebe i siguran sam da mogu pomoći momčadi da budemo još bolji.''

Inače, novi igrač Dinama je visok 180 centimetara, a zbog svojeg stila igre dobio zanimljiv nadimak – "morski pas".

Jonas Gomes de Sousa - Jonas

Datum i mjesto rođenja: 3.10.1991., Teresina (Brazil)

Bivši klubovi: Piaui, Comercial, Sampaio, Flamengo i Ponte Preta

Visina: 180 cm

Pozicija: Zadnji vezni

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider