Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neočekivani potezi

Prvi engleski golman u povijesti Serie A, 'vječni talent' prema Romi

Nakon velikih trenerskih i igračkih promjena u najjačim engleskim klubovima, talijanska Serie A se nameće kao hit destinacija među odbačenim engleskim igračima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Italija je oduvijek bila poznata po odličnim vratarima, dok se Engleska nikad nije mogla pohvaliti sličnom tradicijom. Stoga ne čudi da u cijeloj povijesti talijanske Serie A, koja se u današnjem formatu igra od sezone 1929./30., nikad niti jedan engleski vratar nije čuvao mrežu nekog talijanskog prvoligaša.

Tu gotovo stoljetnu tradiciju prekinut će engleska rerezentativna jedinica i vratar Manchester Cityja Joe Hart. Dolaskom Pepa Guardiole, Hart je pao u drugi, ako ne i treći plan - iz Barcelone je doveden Claudio Bravo, a u prve tri prvenstvene utakmice mrežu Građana je čuvao Willy Caballero. Jedinu priliku ove sezone Hart je dobio protiv Steaue u kvalifikacijama za Ligu Prvaka.

Kako bi održao formu i mjesto u reprezentaciji, Hart se odlučio na posudbu u Torino, što je potvrdio i igračev agent. Očekuje se da će Hart tokom dana obaviti liječnički pregled i biti službeno predstavljen kao igrač Torina, koji je prošlu sezonu završio na 12. mjestu.

Osim Harta, još se jedna engleska zvijezda spominje u kontekstu moguće posudbe u Italiju. Riječ je o Arsenalovom "vječnom talentu" Jacku Wilshereu, koji je na meti Rome. Problem bi mogla predstavljati njegova visoka plaća, zbog koje bi Roma tražila da Arsenal djelomično pokrije sto tisuća eura koliko Wilshere zarađuje tjedno.

24-godišnji veznjak je neosporno talentiran igrač, kojem je veliki Xavi predvidio da bi mogao biti ponajbolji veznjak svijeta kada bi ga zaobišle ozljede. Međutim, upravo su ozljede, uz sklonost nesportskom životu, najviše obilježile Wilshereovu karijeru. Englezi se nadaju da bi mu fizički manje zahtijevan talijanski nogomet mogao pomoći u vraćanju optimalne fizičke spreme i mjesta u reprezentaciji, koje je izgubio dolaskom Sama Allardycea na izborničku poziciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider