Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Capo di tuti capo'

Englezi zaprepašteni: 'Kralj droge' pokušao kupiti Chelsea

Nedavno uhićeni meksički narkobos Joaquin "El Chapo" Guzman navodno je pokušao kupiti londonski Chelsea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Joaquin Guzman, poznatiji kao „El Chapo“, proteklih je dana bio na svim svjetskim naslovnicama.

„Legitimni nasljednik“ Pabla Escobara na tronu svjetskog kralja droge, narkobos svih narkobosova, ukratko, „capo di tuti capo“, konačno je uhićen od strane meksičke policije, nakon što je već nekoliko puta spektakularno bježao iz zatvora i nakon što je dao ekskluzivni intervju Seanu Pennu, američkoj filmskoj zvijezdi, u kojem je progovorio o svojem životu i strastima.

Jedna od najvećih strasti meksičkog „drug lorda“ je - nogomet. Osim što je planirao snimiti autobiografski film s najvećim filmskim zvijezdama, kako je otkrio Pennu u spomenutom intervjuu, „El Chapo“ je prije nekoliko godina pokušao uložiti svoj „teško stečeni“ kapital u kupovinu europskog nogometnog kluba, a navodno je riječ o londonskom Chelseaju, otkriva meksički Diario Sport, a zaprepašteno prenose engleski i američki mediji.

Meksička policija navodno je pronašla dokumente koji upućuju na to da je „El Chapo“ imao ozbiljnu namjeru kupiti Chelsea, no engleski klub je odbio njegovu ponudu.

Premier liga je 2004. uvela poseban pravilnik o zaštiti engleskih klubova od preuzimanja od strane sumnjivih "poduzetnika" poput „El Chapa“ i sličnih. Prema posljednjoj procjeni Forbesa, Chelsea je šesti najvrjedniji nogometni klub na svijetu s vrijednošću nešto manjom od 1.4 milijarde dolara. Na prvom mjestu je Real Madrid s vrijednošću od 3.2 milijarde, a druga je Barcelona s 3.1 milijardom dolara.

Chelsea je treći najvrjedniji engleski klub odmah iza Manchester Uniteda (3.1 milijarde dolara) i Manchester Cityja (1.38 milijardi dolara).

Kao što je poznato, vlasnik Chelseaja je ruski milijarder Roman Abramovič koji je kupio klub 2003. od Kena Batesa za 140 milijuna funti i do danas je u njega uložio nekoliko stotina milijuna. Chelsea je pod Abramovičevim vodstvom osvojio četiri engleska prvenstva te po jednu Ligu prvaka i Europsku ligu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider