Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S dva napadača

"Novi Hajduk" kreće u jedno od najizvjesnijih proljeća

Nogometaši Hajduka gostovanjem kod gradskog rivala Splita otvaraju drugi dio sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj službenoj utakmici u 2017. godini godini Hajduk je gost Splita u Parku mladeži. Dvoboj se igra ove nedjelje s početkom u 17:00 u sklopu 21. kola HNL-a gdje je Hajduk prezimio na četvrtom mjestu, s bodom manje od Osijeka.

S obzirom na to da je Hajduk senzacionalno ispao u četvrtfinalu Kupa od Splita, Bijele čeka borba za treće mjesto, uz napomenu kako će i četvrto mjesto donijeti plasman u Europa ligu ukoliko se ne dogodi čudo pa Split osvoji Kup pored Dinama, Rijeke i Osijeka.

U takvoj situaciji glavni zadatak kojeg Joan Carrillo ima jest slaganje igre i profiliranje igračkog kadra kako bi na kraju ove potpuno jasno bilo tko jest, a tko nije materijal za Hajduk u idućoj sezoni.

"Mjesec i pol dana smo se pripremali za ovu utakmicu. Respektiramo Split, ali radili smo mjesec dana kako bismo ovdje pobijedili i nadam se da ćemo u tome uspjeti", izjavio je Carrillo koji ne može računati na pet igrača.

Ivan Prtajin i Georgi Terziev još uvijek nemaju pravo nastupa, a zbog kartona zarađenih u derbiju s Dinamom uoči Božića odsutni su Jefferson, Toma Bašić i Zvonimir Kožulj.

"Imamo plan A i plan B te jedan cilj - pobijediti. Startat ćemo s dva napadača, ali na terenu se stvari mogu promijeniti za dvije minute. Moja filozofija je napadačka i pritom mi nije bitno hoću li igrati s jednim ili četiri napadača", naglasio je Carrillo.

Što se tiče ciljeva na proljeće, trener Hajduka je rekao:

"Idemo iz utakmice u utakmicu pobjeđivati pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Ne smijemo razmišljati na drugačiji način."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider