Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srušio rekord

Lyon masno zaradio pa odriješio kesu: Najskuplje pojačanje u povijesti

Rekord kojeg su postavili protekli tjedan sada je iznova srušen.

Joachim Andersen (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuski nogometni velikan Lyon doveo je iz Sampdorije 23-godišnjeg danskog braniča Joachima Andersena za 30 milijuna eura odštete što je novi klupski rekord.

Danski reprezentativac je za pet milijuna eura skuplji od brazilskog veznjaka Thiaga Mendesa koji je u Lyon stigao prošlog tjedna iz Lillea.

Ovoga ljeta Lavovi su angažirali i veznjaka Jeana Lucasa iz Flamenga za osam milijuna eura, dok je iz Nantesa bez odštete stigao rumunjski vratar Ciprian Tatarusanu.

Lyon je tijekom ovog prijelaznog roka zaradio čak 123 milijuna eura prodajom francuskog veznjaka Tanguyja Ndombelea i braniča Ferlanda Mendyja. Ndombele je za 70 milijuna preselio u Tottenham, dok je Mendy prešao u Real Madrid za 53 milijuna eura.

Lyon je sezonu završio na treće mjestu iza prvaka PSG-a i Lillea. Posljednji od sedam naslova francuskog prvaka Lyon je osvojio 2008.

Iako je kao trećeplasirani sastav francuske lige trebao ići u kvalifikacije za Ligu prvaka, Lyon se izravno plasirao u grupnu fazu, zahvaljujući činjenici što je Europsku ligu osvojio Chelsea, klub koji je kroz svoje prvenstvo osigurao plasman u Ligu prvaka pa se otvorilo dodatno mjesto, a ono je pripalo upravo Lyonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider