Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbijena tužba ZZD-a

'Jesmo li mi u Dinamu toliko moćni da baš sve možemo 'riješiti'?'

Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio je tužbu ZZD-a na prigovor kako je Skupština GNK Dinamo nezakonita, kaže glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavni direktor Dinama Tomislav Svetina sazvao je press-konferenciju zbog presude Visokog upravnog suda Republike Hrvatske kojom je odbijena tužba ZZD-a protiv odluke Ministarstva uprave.

„Tužba je iz 2011., a odnosi se na zahtjev ZZD-a 'jedan član, jedan glas' odnosno prigovor kako je Skupština GNK Dinamo nezakonita i sve njene odluke i tijela isti takvi“, podsjetio je Svetina te ističe kako ova odluka jasno potvrđuje:

„Skupština kluba je zakonita, klub posluje u skladu sa svim zakonskim propisima i oko toga više zaista nema razgovora“, kaže Svetina.

„Moram se osvrnuti na po meni nevjerojatno nekritički pristup prema četvorici naših bivših igrača. Koliko su oni dobili medijskog prostora je nešto što je neprimjereno i nerazumljivo; posebno na javnom servisu gdje su 'iskakali iz paštete'. U isto vrijeme mi nismo dobili nijednu sekundu kako bi se očitovali o istoj temi. Bili su u svim udarnim emisijama da bi malo zastali nakon odluke Gradskog kontrolnog ureda i sada se intenzivno prikupljaju potpisi.“

"Ne znam jeste li probali ići na stranicu te peticije, ali mi jesmo i pod 13 brojeva za OIB se može upisati bilo koji broj i to bilo koliko puta; svaki puta se prihvaća. To nitko nije analizirao... Isto tako mislimo da bi neki minimalni uvjet za ovako nešto bilo da se skupljaju potpisi od hrvatskih državljana, a svakako članovi te udruge. S jedne strane se traži "Jedan član jedan glas", a s druge se skuplja što više. Strani državljani, druge navijačke skupine... Svi mogu potpisati peticiju. U jednom društvu sam to usporedio kao da se nas deset dogovori i odluči kako engleska kraljica nema smisla i pokrenemo peticiju. Napravimo online stranicu i skupljamo potpise."

„Nisu nijednom došli u klub na razgovor i pokušali razgovarati, a isti ti koji se zaklinju u zakonitost kada su nezakonito koristili žig, nisu se niti ispričali niti osvrnuli na to. Dinamo nije napravio ništa drugo nego zaštitio što je njegovo. Nakon svih ovih odluka i to u periodu koji nam nije baš sklon logično se zapitati jesmo li mi u Dinamu i Zdravko Mamić toliko moćni da baš sve to možemo 'riješiti'? Uključujući i Facebook stranicu. Pa zar nije logičnije da jednostavno imamo pravo? Mi samo, za razliku od nekih drugih, poštujemo zakon“, kazao je Svetina i dodao:

„Poslujemo u skladu sa zakonom o udrugama jer smo udruga. Ako danas-sutra budemo trgovačko društvo, onda ćemo poslati u skladu s tim zakonom. Nisam primijetio da se ikada piše o drugim udrugama koje funkcioniraju na istom principu kao mi: recimo Posmrtna pripomoć je visoko profitabilna udruga. HAK... Nisam baš siguran da članovi HAK-a glasaju vodstvo. Kroz nas prolaze silne inspekcije i konstatiraju da je sve u redu, transparentno i zakonito, ali i dalje se stalno priča isto“ zaključio je Svetina, a prenosi službena web stranica Dinama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider