Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludi tempo

Je li to TA sezona? Liverpool ruši rekorde, navijači sanjaju otvorenih očiju

Jako dugo je prošlo od posljednje titule prvaka koja je sletjela na Anfield.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davne 1990. godine Liverpool je posljednji put osvojio naslov prvaka Engleske, još dok se najviši rang tamošnjeg nogometa zvao First Division i dok Premierliga još nije bila ustoličena.

Od tad su u nekoliko navrata Redsi bili blizu, ali su svaki put ostajali kratki u bitci za titulu, što je do vrhunca nagomilalo frustracije njihovih navijača.

Ove su se sezone potajno nadali da bi se mogli upustiti u bitku s favoriziranim Manchester Cityjem, a malo je onih koji su vjerovali da će nakon 16 kola Liverpool biti vodeći.

I baš to se dogodilo, nakon što je Mohamed Salah s tri gola dotukao Bournemouth, a Chelsea na Stamford Bridgeu nanio Cityju prvi prvenstveni poraz ove sezone.

Ako ovako nastave, srušit će lanjski učinak Cityja

Od svoje zadnje titule Liverpool je samo jednom bio vodeći nakon 16. kola, u sezoni 1996./1997., a podatak koji golica maštu navijača kluba s Anfielda je onaj o broju bodova. Nikad u povijesti, otkako se za pobjedu dobiva tri boda, Liverpool nije nakon 16 kola bio na učinku od 42 boda.

Nadalje, ukoliko Liverpool nastavi ovim tempom skupljati bodove do kraja sezone, probit će brojku od 100 bodova, nadmašiti lanjski učinak momčadi Pepa Guardiole (97) i biti prvak.

Liga prvaka pa tri derbija u 20 dana

Pred Jurgenom Kloppom i njegovim igrača sad je veliki okršaj s Napolijem za prolazak skupine Lige prvaka (utorak, 20:45 na Anfieldu), a nakon toga će do kraja kalendarske godine odigrati četiri utakmice Premierlige, od čega tri na svom terenu:

16.12. Liverpool - Manchester United
21.12. Wolverhampton - Liverpool
26.12. Liverpool - Newcastle
29.12. Liverpool - Arsenal

Prva utakmica u 2019. godini bit će spektakularni obračun s Manchester Cityjem na Etihadu u četvrtak 3. siječnja.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider