Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bale u napadu?

Je li Ronaldo u startu pokazao Benitezu tko je gazda u Realu?

Cristiano Ronaldo i Gareth Bale krenuli su u ljetne pripreme Reala iznimno motivirano i žestoko...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako je Cristiano Ronaldo prihvatio novog trenera i u kojem će sustavu Real Madrid igrati pod vodstvom Rafaela Beniteza?
To su dva ključna pitanja za predstojeću sezonu „kraljevskog kluba“.

Casillas podijelio svlačionicu Reala: Četiri zvijezde nisu ga pozdravile

VIDEO Pogledajte kako je Jese drskom fintom bacio Ronalda na travu

Nakon debakla Reala u prošloj sezoni, otvorene podrške Ronalda bivšem treneru Carlu Ancelottiju i Portugalčevim nezadovoljstvom s nekim reakcijama kluba te tomu posljedičnim prijeporima s predsjednikom Florentinom Perezom, mnogi su se pitali kako će Ronaldo prihvatiti Beniteza.

Španjolski mediji koji prate Real na turneji po Australiji pišu kako je Ronaldo maksimalno usredotočen i motiviran te da se u njegovu ponašanju ne može nazrijeti ni trunak odbojnosti prema novom treneru. Možda je prerano za konačne zaključke, ali čini se da se Ronaldo i Benitez dobro slažu te da na tom planu nema većih problema.

Ostaje pitanje na kojoj će poziciji igrati Ronaldo i koju formaciju sprema Benitez? Nakon što je Benitez ustoličen za trenera Reala, španjolski mediji su spekulirali kako ima ideju da Ronalda prebaci u vršak napada, a da Garetha Balea instalira na lijevo krilo.
Navodno mu je Perez zadao zadatak da kako zna i umije probudi Bale i vrati ga u staru formu. Benitez je navodno bio mišljenja kako Bale može najviše pružiti na lijevoj strani.

No, početak priprema sugerira da je Benitez odustao od te ideje. Pitanje je zašto? Možda Ronaldo nije pristao napustiti poziciju na kojoj je imao najbolji statistički učinak? U tom slučaju Benitezu nije ostalo ništa drugo nego da odustane od svoje ideje. Naravno da mu jasno kako se nije najuputnije na startu zakačiti s najvećom zvijezdom Reala. Zna se tko bi u tom slučaju „izgorio“. Nije poznato o čemu se točno radi, no činjenica je da Benitez uigrava dvije formacije, 4-4-2 i 4-2-3-1, i u obje Ronaldo igra na lijevoj strani, dok je Bale bio na desnoj i u špicu s Jeseom.

Izvjestitelji su zamijetili da je Bale iznimno angažiran, možda i najangažiraniji igrač Reala na početku priprema. Velšanin očito želi impresionirati Beniteza borbenim stavom i motiviranošću. Gdje god ga Benitez postavio Bale daje sve od sebe i ispunjava sve zadatke, kako prema naprijed tako i prema nazad. U 4-2-3-1 Isco je igrao iza leđa Benzeme, Ronaldo je bio lijevo, a Bale desno. Čeka se dolazak Jamesa s odmora kako bi se dobila kompletna slika Realova napada.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider