Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loša statistika

Je li Realu bolje bez Benzeme? Analiza kaže - 'si'

Karim Benzema trebao bi se vratiti u prvih 11 Real Madrida na El Madrigalu protiv Villareala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real ove subote od 16 sati gostuje kod Villareala i veliki je favorit u ovoj utakmici. U posljednje tri (Basel, Deportivo, Elche) Madriđani su postigli čak 18 pogodaka, a primili tek četiri. Posljednju utakmicu protiv Elchea u napadu su zaigrali Cristiano Ronaldo i Gareth Bale jer je Ancelotti odmarao Karima Benzemu (kao i Modrića).

Carlo Ancelotti je najavio njegov povratak u momčad, a madridski sportski dnevnik As se pita je li to dobro ili loše za Real. Naime, ispada da je Real zabio više pogodaka bez Francuza u napadu. Odnosi se to na posljednje 122 minute u kojima nije bilo Benzeme. U tom je kratkom, ali efikasnom razdoblju Real zabio čak 10 pogodaka.

Benzema je igrao do 73. minute protiv Deportiva, a nakon toga Real je zabijao u prosjeku svakih 12 minuta. Ove je sezone Real s Benzemom zabijao svakih 45 minuta u prosjeku, a bez njega svakih 16.8.

Francuski je napadač dosad zabio tek dva puta u osam utakmica, a u posljednjih 20 u dresu Reala dao je tek tri gola. Ova sezona započela je za njega najgore od bilo koje dosad. Zabija tek svakih 287 minuta. Najbolje mu je krenulo baš prve sezone kada je zabijao svakih 105 minuta.

No, očito mu Carlo Ancelotti itekako vjeruje i vjerojatno se Talijan neće odlučiti na ponovno guranje Ronalda u špicu. Vidjet ćemo hoće li sutra krenuti Francuza…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider