Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nadao se boljem...

Je li on najveći gubitnik Benitezovog Reala?

Jedan od najvećih talenata španjolskog nogometa ni pod vodstvom Rafe Beniteza ne vidi svoje mjesto pod suncem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom redu do mora opet nema mjesta za ručnik Francisca Romána Alarcóna Suáreza, kojeg znate pod nadimkom Isco. Baš kao i posljednje dvije godine pod Carlom Ancelottijem, prva postava madridskog Reala nije suđena ovom 23-godišnjaku s obala sunčane Andaluzije.

Iako je stigao prije dvije godine i bio prvi transfer Don Carla, ovaj mu nije ukazao povjerenje kakvom se nadao. Prije dva ljeta Florentino Perez je fantazirao o više domaćih igrača u klubu, ali Isco i, naročito Illarramendi, bili su u drugom planu. Kada je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu Realov gazda doveo Jamesa Rodrigueza, Iscu je vjerojatno pao mrak na oči.

Bolje ne bi trebalo biti ni pod Rafom Benitezom. Jasno, bit će utakmica i za Isca, ali u prvom planu neće biti. Ne vidimo ni jedan mogući sustav u kojem će on dobiti priliku u prvih 11. Modrić, Kroos, James, Bale… svi su oni ispred njega. Pa čak i da Benitez stavi Ronalda u samu špicu, a izbaci Benzemu, vjerojatno će vezni red pojačati nekim čvršćim igračem poput Illarre.

Je li Isco igrač za ulazak s klupe, pa čak i u velikom Realu? Velika je to čast, ali mnogi u Španjolskoj se zgražaju što jedan od najomiljenijih igrača nema pravu priliku pokazati da nije 'grijač sjedalica'.

Manchester City navodno kruži oko ove situacije poput morskog psa. Manuel Pellegrini dobio je još jednu šansu i njegova želja je opet voditi nogometaša kojeg je trenirao u Malagi. Real ga je platio 30 milijuna eura i kod bogatog kluba iz plavog dijela Manchestera bi mogao dobiti i više. Zainteresiran je i Juventus koji traži svog novog Pirla. Na meti su Draxler i Gotze, a sada i Španjolac.

Hoće li treća godina u Realu biti sretnija za Isca ili je vrijeme da postane velika zvijezda u nekom euro gigantu? Isco zaslužuje prvih 11.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider