Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ultra pod upitnikom

Je li moguće da će opet biti problema s travnjakom? Brbić odaslao zabrinjavajuću izjavu

Približava se datum kada je predviđeno održavanja festivala elektronske glazbe na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek nešto više od mjesec dana ostalo je do predviđenog početka održavanja Ultra Music Europe Festivala na Poljudu, ali i dalje nema službenog dogovora između Hajduka i Ultre.

Kamen spoticanja je novac odnosno odbijanje organizatora festivala da Hajduku nadoknadi štetu koja će nastati uslijed trodnevnog partijanja više desetaka tisuća ljudi.

Svake godine nakon festivala Hajduku ostane travnjak u katastrofalnom stanju, a još su svježe scene od prošlog ljeta kada su Splićani prvih nekoliko utakmica sezone morali igrati na terenu koji je više nalikovao nekakvoj oranici nego li travnjaku dostojnom za odigravanje europskih utakmica.

Partijaneri će nanijeti veliku štetu, ali Ultra ne želi platiti novi travnjak

Kako se takvo što ne bi ponovilo i ove godine, nedavno je predsjednik Marin Brbić zatražio od organizatora Ultre da pokriju troškove postavljanja novog travnjaka u koje će Hajduk biti prisiljen krenuti čim festival završi.

Oni to ne žele, a Hajduk niti može niti želi pristati na bilo što manje od novog travnjaka jer i ovako je u financijskom minusu u cijeloj priči s obzirom da će utakmice prvog i drugog pretkola Europske lige, kao i onu prvu u domaćem prvenstvu, morati igrati u Dugopolju umjesto na svom Poljudu koji je sedam puta veći stadion i koji u ljetnim mjesecima bilježi izvrsnu posjećenost bez obzira na ime protivnika.

Brbić: Nema pomaka u pregovorima s predstavnicima Ultre

Pomaka u pregovorima nema o čemu je izvijestio predsjednik Brbić putem klupske web-stranice.

"Već više od dva mjeseca inzistiramo na pronalasku rješenja, s ciljem zaštite interesa HNK Hajduk koji će zbog održavanja Ultra Europe festivala u srpnju u Splitu biti prisiljen privremeno napustiti Poljud, čime će se Klubu stvoriti dodatni značajni troškovi i dovest ćemo se u situaciju gubitka potencijalne dobiti. Istovremeno, također s ciljem zaštite interesa Kluba, želimo i osigurati travnjak koji će biti adekvatan za europske i prvenstvene utakmice koje nas čekaju vrlo brzo, već sada u srpnju. Unatoč svemu, nažalost, pomaka u pregovorima s predstavnicima Ultre Europe festivala i dalje nema. Svako daljnje odgađanje rješenja stvara Hajduku, nogometno i organizacijski, dodatne goleme komplikacije i nove nepotrebne troškove i gubitke", poručio je Brbić.

Ukoliko se nastavi ova pat-pozicija, nije isključeno niti da se Ultra uopće ne održi na Poljudu. Trebalo bi to biti u periodu od 12. do 14. srpnja, ali vrijeme za dogovor curi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider