Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić najveći zagovornik

Je li moguća regionalna nogometna liga?

Već godinama se ispod glasa spominje mogućnost pokretanja regionalne nogometne lige i to po uzoru na onu košarkašku. Najveći zagovornik takvog natjecanja na našim je prostorima Zdravko Mamić koji u Hrvatskoj, kada je regionalna liga u pitanju, do sada nije naišao na podršku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Trebale bi nam lige u kojoj bi mi živjeli od naših proizvoda. Što je naš proizvod? Nogometna utakmica. Da li taj proizvod ima kupca? Nema. Kupuje ga hiljadu ljudi ili dvije, osim ako se ne igra veliki derbi,' smatra Zdravko Mamić.

>> VIDEO: 'U Jugoslaviji je sve bilo bolje'

Mamićevi argumenti možda su na mjestu: hrvatski stadioni zjape prazni, liga je uglavnom nezanimljiva, izuzemo li jedini pravi derbi, ne prodaju se ulaznice ni klupski suveniri. No, unatoč svemu Mamić nema potporu. Predsjednik Hajduka, Mate Peroš, nije želio pred kamerama ništa komentirati. Ipak, iz neslužbenih izvora doznajemo da oko Poljuda ne puše povoljan vjetar za takvo natjecanje.

Istočni susjedi pak protiv regionalne lige nemaju ništa. Čelnici vodećih srpskih klubova nabrajaju prednosti takvog natjecanja.

'Partizan je načelno za tu ideju, pod uvjetom da se cijeli projekt uklopi u Uefine propise i termine. I naravno, svatko će morati u okviru svojeg saveza i republike riješiti problem nacionalnih natjecanja,' kaže Darko Grubar, glavni tajnik FK Partizana.

Protivnici ove ideje čini se neko vrijeme još mogu mirno spavati. Na putu do realizacije regionalne nogometne lige previše je problema, a premalo dobre volje. Ako Zdravko Mamić u Hrvatskoj uskoro ne dobije moćnog saveznika koji će ga podržati, sve će i dalje ostati na priči.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider