Automoto
SPORTOVI
Automoto
A tko je kriv?

Japanci tvrde: Mi nismo krivi za nesreću, kiša nije bila toliko jaka

Jules Bianchi i dalje se bori za život, a FIA je pokrenula istragu o njegovoj nesreći na stazi u Suzuki.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glasnogovornik staze u Suzuki Masamichi Miyazaki dva dana nakon teške nesreće francuskog vozača Julesa Bianchija, koji je tijekom nedjeljne utrke formule 1 za VN Japana zadobio ozljede glave i nalazi se u životnoj opasnosti, izjavio je kako se radilo o nesretnom slučaju, a ne o pogrešnoj procjeni sudaca.

Samo neka preživi: Pojavila se snimka teške F1 nesreće Bianchija

Jules Bianchi je izletio s kišom natopljene staze u Suzuki i zabio se u traktor koji je odvozio bolid Adriana Sutila koji je ranije izletio sa staze.

"Suci su podigli dvostruke žute zastavice nakon Sutilovog izlijetanja, što znači kako su vozači morali usporiti na brzinu pri kojoj se mogu automatski zaustaviti, ali Bianchijev je bolid izletio upravo na istom mjestu, pa se radilo o nesretnom slučaju. Istina, padala je kiša, ali ne toliko jaka da bi se utrka morala prekinuti. Vjerujem kako su suci donijeli pravu odluku", izjavio je Miyazaki.

Međunarodni automobilistički savez (FIA) otvorio je hitnu istragu vezanu za Bianchijevu nesreću, a zaključci bi trebali biti poznati prije nedjeljne utrke za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider