Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevi kopiraju Messija

Incident u Realu: Zidane gubi kontrolu, evo što mu psuju u brk

Incidenta situacija dogodila se na klupi Reala na utakmici s Leganesom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„La concha de tu madre!“ ljutito je opsovao James Rodriguez, uz dodatak „zašto me ne pustiš odigrati cijelu utakmicu“, te je potom udario dlanom u pleksiglas ploču kućice za rezervne igrače, kada ga je Zinedine Zidanea izvadio iz igre na gostovanju Real Madrida kod Leganesa u prošlom kolu Primere.

Isco je izbrisao ovu fotografiju, javno otpilio Barcu i poslao im poruku

Istu psovku, koju mislimo da nije potrebno prevoditi, uputio je Lionel Messi pomoćnom sucu na nedavnoj kvalifikacijskoj utakmici Argentine i Čilea, zbog čega je, među ostalim, dobio suspenziju četiri utakmice.
James nije bio zadovoljan što ga Zidane mijenja, zabio je prvi gol na utakmici i nadao se da će dobiti šansu odigrati svih 90 minuta, no francuski stručnjak ipak ga je u 72. minuti zamijenio Iscom kod rezultata 4:2 za Real.

Dok je izlazio s travnjaka James je mrsio nešto sebi u bradu i nije ni pogledao Zidanea, a kada je došao do mjesta u zadnjem redu kućice za rezervne igrače, nije se mogao suzdržati i svoj bijes začinio je sočnom psovkom i udarcem u ploču, što je Zidane mogao i zacijelo jest čuo.

Španjolski mediji pišu da je sljedeće jutro Zidane pozvao Jamesa na razgovor u četiri oka. Ne zna se što mu je točno rekao, ali navodno mu je oprostio incident. Nakon prospavane noći vjerojatno su se glave malo ohladile.

Međutim, ostaje pitanje gubi li Zidane kontrolu nad svlačionicom, jer se prije utakmice s Leganesom navodno sukobio i s Cristianom Ronaldom, koji je želio igrati, ali Zidane ga je odlučio odmoriti. Logično je da Zidane ne želi usred sezone širiti priču i raditi aferu, jer u interesu mu je očuvanje atmosfere. Do kraja sezone ovakve situacije mest će se pod tepih, a onda će se prijeći na rješavanje neugodnih pitanja.

Nije tajna da James i Zidane nisu na istoj valnoj dužini i očito se baš i ne podnose. Iako mu ni pod Rafom Benitezom nije bilo baš idealno, Jamesova situacija u Realu do kraja se zakomplicirala otkada je Zidane postao glavni trener.

Čini se da je Kolumbijcu jasno kako nije u Zidaneovim planovima i da će se to teško promijeniti u narednom razdoblju. James se još jesenas javno izletio da je nezadovoljan statusom u momčadi i najavio mogući odlazak iz Reala. Spekuliralo se da ga je na taj potez nagovorio menadžer Jorge Mendes.

Bio je to očiti pokušaj pritiska na trenera, a Zidaneu takav diskurs nije najbolje sjeo. Florentino Perez tada je ugasio vatru, no Zidane očito nije promijenio mišljenje. I dalje ne vjeruje Jamesu i teško da će se tu bilo što promijeniti, tako da je prilično izvjesno kako će Kolumbijac na ljeto napustiti Santiago Bernabeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider