Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl u zaleđu

Jadranski derbi s kojeg se neće vidjeti Jadran

Derbi Hajduka i Rijeke prvi će, a možda i posljednji put, biti odigran u Dugopolju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog radova na Poljudu Splićani Riječane dočekuju u susjedstvu, a utakmica za obje momčadi ima veliku težinu. Rijeka ne želi gubiti korak s Dinamom, a Hajduk nakon trijumfa u Istri hoće potvrditi uspon forme.

Umjesto Poljuda - Dugopolje. Stadion "Hrvatski vitezovi" bit će poprište velikog jadranskog derbija, zbog radova koji još traju na poljudskom travnjaku.

"U ponedjeljak sam imao jednominutni razgovor s predsjednikom gdje sam mu rekao svoja razmišljanja u vezi toga i od tada ni jednu sekundu vremena nisam potrošio na to. Kako nama, tako i njima. Ja na to ne mogu utjecati. Tako da se u biti i ne želim zamarati s tim'', poručio je Igor Tudor.

"Puno bih bio sretniji kao trener, kao djelatnik u nogometu da se može igrati na Poljudu pred više desetaka tisuća ljudi i na super travnjaku. Ali, onako je kako je'', kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Nakon uspješne mini turneje po Istri, Igor Tudor nastavak pobjedničke serije priželjkuje protiv društva s Kvarnera. Hajdukov trener pun je pohvala za momčad koju Splićani nisu pobijedili već osam utakmica.

"Jedna dobro organizirana ekipa, jedna ekipa kojoj je teško zabiti gol, koja igra jako dobru fazu obrane, a onda u fazi napada ima uvijek kvalitetu pojedinca koja joj omogućava da uvijek zabije gol, dva."

Riječani su prije samo dva dana igrali veliku europsku utakmicu protiv Seville, ali Matjaž Kek ne želi ni čuti priču o umoru i emotivnoj ispražnjenosti svojih igrača.

"Većina nas je već tako dugo ovdje da znamo koliki je značaj ljudima, navijačima, ta utakmica. Normalno da je nama prva stvar prvenstvo, jer preko prvenstva se dolazi do Seville, do Standarda i ostalih utakmica."

Prvi jadranski derbi u Dugopolju igrat će se pred pet tisuća gledatelja, a iz splitske policije su poručili da za ovu utakmicu vrijede uobičajene sigurnosne mjere kad su u pitanju dvoboji visokog rizika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider