Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Iznenađenje: UEFA vratila Dinamu tri oduzeta boda!

Iako su mnogi predviđali kako će UEFA izbaciti Modre iz Europe, došao je pozitivni šok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Žalbena komisija je prihvatila Dinamovu žalbu koji nakon ove odluke još uvijek ima teoretske izglede za plasman u drugi krug Europske lige. Na igranje dviju zagrebačkih utakmica bez publike (Ajax i Temišvar) Dinamo se nije žalio.

>> VIDEO: UEFA poručila kako ne želi Dinamo u Europi!

Dinamo u igri ostavlja samo pobjeda, a potom u zadnjem kolu mora pobijediti Temišvar, te čekati ishod utakmice između Ajaxa i Anderlechta

UEFA ipak nije babaroga koji čini sve da napakosti našem nogometu. Dinamu su vraćena tri krvavo zarađena i zaslužena boda. Priznala je time UEFA svoju pogrešku, no upozorenje koje je poslala je napokon službeno - ukoliko se prekršaj ponovi u sljedeće tri godine Dinamo će biti izbačen iz natjecanja. Dakle, ovo je samo odgoda najgoreg.

Također, klub će morati platiti kaznu od 75 tisuća eura, no kako se u nogometu kaže - 'tri boda su tri boda'. Uspjela je tako Dinamova žalba, Damir Vrbanović je još jednom odradio lavovski posao za klub lobirajući u UEFA-i i pišući žalbe. Pobijedio je čak i inspektora UEFA-e koji je tražio izbacivanje već u ovoj sezoni.

Na potezu su Dinamovi navijači. Pitanje je mogu li BBB-i zaustaviti veliku huligansku grupu u svojim redovima. Tri zaraćene frakcije napokon su se pomirile, a jesu li se primirile vidjet ćemo sljedećeg četvrtka u Bruxellesu gdje se sprema vojska Dinamovih navijača. Sasvim sigurno ovo je posljednja opomena hrvatskom prvaku...

Zdravko Mamić sada neće morati prodavati najskuplje inozemne zvijezde mada bi mu to bio dobar potez i jedina dobra stvar kod izbacivanja iz natjecanja.

Dinamo je istaknuo kako su pravno-diplomatskim naporima proteklih tjedana značajan doprinos dali Vlada RH, MUP, PU Zagreb, a posebnu zahvalnost klub daje HNS-u odnosno predsjedniku Vlatku Markoviću i tajniku Zorislavu Srebriću za zalaganje u pozitivnom rješavanju ove Žalbe.

Ponovimo, Dinamovi izgledi nisu veliki, s obzirom da vodeći dvojac Ajax i Anderlecht ima po pet bodova više, no još uvijek postoje. Mnogo toga će biti jasnije 2. prosinca kada hrvatski prvak putuje u Bruxelles na dvoboj s Anderlechtom. Dinamo u igri ostavlja samo pobjeda, a potom u zadnjem kolu pred praznim tribinama maksimirskog stadiona mora pobijediti Temišvar, te čekati ishod utakmice u Amsterdamu između Ajaxa i Anderlechta.

LJESTVICA:

1. Ajax                  4   2 2 0 5 2   8
2. Anderlecht      4   2 2 0 6 2   8
3. DINAMO          4   1 0 3 4 6   3
4. Temišvar        4   0 2 2 1 6   2

Raspored zadnja dva kola

2. 12.

Temišvar - Ajax

Anderlecht - DINAMO

17.12.

Ajax - Anderlecht

DINAMO - Temišvar

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider