Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nismo znali za svastiku'

Izbornik Kovač: Svi me zovu i pitaju, a odgovor je samo jedan

U ekskluzivnom intervjuu za Media servis izbornik hrvatske nogometne reprezentaije Niko Kovač, tvrdi da igrači, a ni on sam nije znao da je na poljudskom travnjaku iscrtan kukasti križ.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kad smo izlazili na teren, nisam znao da je tamo svastika", rekao je Niko Kovač.

Izbornik kao svjetski putnik požalio se na to kako nas sada doživljavaju u svijetu.

"Svi me zovu i pitaju. Nije jednostavno naći pravi odgovor i prave riječi. Odgovor je samo jedan: To apsolutno osuđujem i ja osuđujem. To su uvijek ista pitanja. Ja na to moram naći odgovor. Tužan sam i razočaran, ali nadam se da nas kazna UEFA-e neće toliko uništiti da nas skroz izbaci, ali osobno ne znam," izjavio je za Media servis izbornik Kovač.

Sve ono što je zarađeno na terenu može biti bačeno u vjetar i postoji mogućnost da zbog svastike Vatreni EURO gledaju na svojim TV ekranima. Izbornik Kovač bio je rezigniran tom činjenicom.

"Zato meni to nije jasno. Dečki se zalažu za Hrvatsku. Ovo je hrvatska nogometna reprezentacija koja predstavlja sve građane Hrvatske i u Hrvatskoj i ljude izvan Hrvatske. Nije mi jasno tko to može napraviti, zbog čega i tu ne mogu naći odgovor. Tužan sam i nadam se da će to stati i da se bavimo sportom koji je prekrasan i koji mislim da je najljepši na svijetu," kaže Niko Kovač.

Remi 1:1 protiv Italije je dobar rezultat, poručio je Kovač i konstatirao da je izostanak Modrića i Čorluke veći hendikep za našu reprezentaciju nego što je bilo neigranje talijanskih zvijezda na poljudskoj utakmici.

"Pa čujte to je čista matematika. Nas ima četiri i pol milijuna stanovnika, Talijana ima meni se čini 50 milijuna ili više stanovnika. Tako da oni imaju veći fond igrača nego što mi imamo. Nama kada ispadnu dva ili tri igrača mi tu puno više osjećamo nego oni. Mi znamo da je nama i Real Madridu Luka glavni igrač, Čarli nam je stup u obrani," rekao je izbornik Vatrenih Niko Kovač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider