Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki Uspjeh za HNS

Davor Šuker izabran u Izvršni odbor UEFA-e!

Predsjednik HNS-a Davor Šuker postao je novi član Izvršnog odbora UEFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Beču je danas počeo Kongres UEFA-e na kojem je krovna europska nogometna organizacija dobila sedam novih/starih članova Izvršnog odbora. I Hrvatska je dobila svog predstavnika u Vladi UEFA-e, predsjednika HNS-a Davora Šukera koji je proteklih mjeseci obišao cijelu Europu lobirajući za vlastiti izbor. Velik je to uspjeh za Šukera i savez.

Bez protukandidata: Platini još četiri godine na čelu Uefe

Ambiciozni Šuker se nadao kako će ući u IO, a kao svoju najveću prednost isticao je svoj igrački pedigre. Pouzdao se u svoj, kako to voli naglasiti, brend i bio je u pravu jer ponovno izabrani predsjednik UEFA-e Michel Platini je priželjkivao još poznatih igrača u vrhu nogometne organizacije.

Za Šukera je glasovalo 34 od 54 predstavnika svih nacionalnih saveza članica UEFA-e, a uz njega su u novi IO izabrani Portugalac Fernando Gomes, Španjolac Angel Maria Villar, Mađar Sandor Csany, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gillieron i Bugarin Borislav Mihajlov.

Hrvatska je tako po prvi put u povijesti dobila člana IO-a UEFA-e. Pokušao je i Šukerov prethodnik, pokojni Vlatko Marković, ali nije imao uspješnu kandidaturu.

Šuker je davno najavio da mu je ovo bio cilj i sad ga je ostvario.  Aktualnom predsjedniku HNS-a dosad se najviše predbacivalo da nije stvarni čelnik hrvatskog nogometa. Možda će mu ova funkcija u najvažnijem tijelu UEFA-e pomoći da napokon izađe iz sjene, za mnoge, stvarnog vladara hrvatskog nogometa Zdravka Mamića.

Šukerov četverogodišnji mandat mogao bi koristiti savezu. No, nadamo se ne samo pri dobivanju novca za neke projekte, već što je još i važnije - za ozdravljenje bolesnog nam domaćeg nogometa.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider