Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro odgovor o Reji

Iz Hajduka na 104. rođendan poručuju: 'Nema nikakve krize trenera'

Predsjednica Nadzornog odbora nogometnog kluba Hajduk Branka Ramljak u petak je izjavila je konferenciji za novinare podovom 104. rođendana Hajduka kako u tom klubu nema krize trenera unatoč nedavnoj ostavci na dužnosti trenera prve momčadi Igora Tudora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Krize trenera nema, uvijek je Hajduk bio u situaciji da iz svojeg stožera struke iznjedri ljude koji su kompetentni voditi klub“, rekla je Ramljak obraćajući se danas nazočnima na svečanom prijemu u povodu 104. godišnjice utemeljenja Hajduka.

Na novinarski upit znači li to da će nakon Tudorove ostavke budući trener prve momčadi biti netko od domaćih stručnjaka iz Hajdukova pogona, Ramljak je kazala kako Hajduk za sljedeću utakmicu protiv Slaven Belupa ima trenera Hari Vukasa koji je odranije u klubu i poznaje igrače. Također je istaknula kako trenutačno ne može ništa za medije reći u vezi eventualnog angažmana talijanskog stručnjaka Eduarda Reje, pošto, kako je rekla, mora biti korektna "prema svima stranama koje sudjeluju u bilo kakvim pregovorima“.

"Ne mogu vam otkriti koliko je Reja blizu Hajduku, ali znamo da bi se sljedeći tjedan trebao dobiti odgovor ima li išta od dogovora s Rejom“, dodala je Ramljak.

Novinari su također pitali Branku Ramljak kako komentira odluku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da će se kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo Hrvatske protiv Italije u lipnju ove godine odigrati na zagrebačkom Maksimiru a ne na splitskom Poljudu, iako je predsjednik HNS-a Davor Šuker ranije najavljivao mogućnost odigravanja te utakmice na Poljudu.

"To je čestitka za koju ne mogu reći da je nismo očekivali, ali svakako ne za 104. rođendan Hajduka. Poljud ima sve preduvjete za reprezentativne utakmice, budući da su postavljeni video-nadzor, novi travnjak i brojač ulaznica. Mi čekamo reprezentaciju na Poljudu. Međutim, oni koji donose određene odluke moraju biti svjesni da svaka odluka ima dugoročne posljedice“, kazala je Ramljak, koja je nakraju dodala kako je prioritet ipak financijska konsolidacija Hajduka.

"Velikim dijelom zato što nemamo dovoljno financijskih sredstava pati i sportski dio. Želja nam je da ove godine Hajduk osvoji Hrvatski nogometni kup", zaključila je Ramljak.

Inače, službeni dio obilježavanja 104. rođendana Hajduka započeo je u petak ujutro misom u crkvi Svetog Ante na Poljudu, a nastavljen je polaganjem vijenaca na spomen ploču na sjevernoj tribini stadiona za sve navijače i članove Hajduka poginule u Domovinskom ratu. Delegacija Hajduka položila je vijenac i na Hajdukovu grobnicu u znak sjećanja na sve nogometaše, trenere i dužnosnike koji počivaju na splitskom groblju Lovrinac.

U klupskoj delegaciji bili su predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, zamjenik predsjednice Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, direktori Aljoša Bašić, Jakša Radnić i Goran Vučević, te povjerenik za članstvo Jasenko Ljubica i klupski kroničar Jurica Gizdić. Zbog poslovnog puta izostao je predsjednik Kluba Marin Brbić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider