Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
đakovčanin u rimu

Veliki posao Rijeke: Ivan Vargić u Laziju za rekordnu svotu!

Posljednjeg dana prijelaznog roka Rijeka i Lazio sklopili su dogovor o transferu vratara Ivana Vargića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Đakovčanin Ivan Vargić ostvario je transfer života. Talijanski mediji sinoć su objavili vijest kako su se Lazio i Rijeka dogovorili oko transfera hrvatskog vratara koji je u Rimu već prošao liječnički pregled. Vargić će do ljeta ostati na Rujevici, a onda seli u svoj novi klub nebesko-plave boje.

Gazzetta dello Sport također donosi ovu vijest i piše kako je Lazio doveo 28-godišnjeg vratara koji je ove godine ostao nesavladan od 2. kolovoza do 4. listopada odnosno čak 783 minute što je klupski rekord Rijeke.

Novi list piše kako će Rijeka od Lazija dobiti čak 2,7 milijuna eura što znači da Vargić postaje najskuplji vratar koji je otišao iz HNL-a u povijesti. Tu je titulu, podsjetimo, trebao ponijeti Hajdukov Lovre Kalinić kojem je propao transfer od čak 6.5 milijuna eura u Aston Villu i to zbog postroženih pravila oko radne dozvole u Premierligi.

Dosadašnji rekord kad su u pitanju transferi hrvatskih vratara držao je Stipe Pletikosa, za kojeg je Spartak Moskva u ožujku 2007. platio Šahtaru 2.5 milijuna eura.

Ivan Vargić karijeru je počeo u Osijeku odakle je stigao u Rijeku. Kratko vrijeme Vargić je iz Osijeka bio posuđen Vukovaru pa potom finskom prvoligašu Honki. U redovima finskog kluba nije branio niti jednu utakmicu. U veljači 2013. Vargić je stigao na Kantridu i ubrzo preuzeo riječku jedinicu.

Od rujna 2014. godine član seniorske reprezentacije Hrvatske za koju je debitirao u pripremnom ogledu protiv Argentine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider