Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokazalo se dobrom odlukom

Ivan Rakitić otkrio zašto je odbio transfer u engleskog velikana

Ivan Rakitić jedan je od igrača čiji je nogometni razvoj išao postupno i koji za razliku od brojnih nogometaša nije trčao za velikim transferima. Možda je zbog toga danas s Barcelonom na krovu Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rakitić je prve nogometne korake napravio u Mohlin-Riburg, a profesionalnu karijeru počeo je u Baselu. Uslijedio je transfer u Schalke pa Sevillu, gdje je odigrao odlično i postao kapetan. Vrhunac svega bio je prelazak u Barcelonu, gdje je 'Raketa' danas član udarne postave.

No, tko zna kako bi išla njegova karijera da je sa 16 godina pristao na transfer u Chelsea. Engleski klub ga je želio dovesti iz Basela, no Rakitić je odlučio ostati u Švicarskoj.

''Želio sam ostati kod kuće. Imao sam odličan odnos s predsjednikom Basela. Bilo je puno bolje za mene da ostanem i polako se penjem prema vrhu. Još je jedan igrač bio u mojoj situaciji, Jonas Elmer. Sad 17 godina je otišao iz Züricha u Chelsea. Na kraju je završio u drugoj švicarskoj ligi'', rekao je Rakitić za magazin FourFourTwo i dodao:

''Tako sam i ja mogao proći. Ne želim reći da je uvijek bolje ostati kad si u takvoj situaciji, no moja odluka da ostanem kod kuće s obitelji se pokazala ispravnom.''

Rakitić nije odbio mogućnost da jednog dana ipak zaigra u Engleskoj.

''Volio bih to. Puno mojih prijatelja igra u Premierligi. To je drugačiji stil nogometa i uvijek sam uživao igrati protiv engleskih momčadi. Možda jednog dana tamo zaigram'', rekao je Rakitić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider