Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real ga ne pamti po dobrome

Rakitić: Ni na Play Stationu ne možete ono što Messi može uživo

Dugogodišnji san hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivan Rakitić uskoro će postati java. U subotu je na rasporedu prvi ovosezonski 'el clasico' u kojem bi od prve minute trebao krenuti i naš Rakitić…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U podužem intervjuu za Marcu Ivan Rakitić je govorio o svom 'novom' životu u Barceloni, svojim suigračima u klubu, te je najavio utakmicu protiv Real Madrida koja je na rasporedu predstojeće subote.

"Osjećam se vrlo dobro i ugodno u Barceloni od prvog dana. Zahvalan sam svima u klubu i navijačima koji su mi svojim ponašanjem maksimalno olakšali adaptaciju na život u Kataloniji.", rekao je Rakitić, kojeg u subotu očekuje prvi 'el clasico', susret koji je dosada samo pratio putem televizijskog ekrana.

"Sanjao sam o tome još kada sam bio dječak. Tada sam sanjao, a sada taj isti san želim proživjeti. Zahvalan sam Bogu na ovoj prilici i želim dati sve od sebe jer sam svjestan da živim san mnogih nogometaša.", nastavlja hrvatski reprezentativac koji osjeća mali pritisak uoči velikog dvoboja.

"Naravno, pritisak je prisutan. Ali on me neće spriječiti da dam sve od sebe. Imam neke svoje rituale kojih se držim i koji mi pomažu da svakoj utakmici pristupam na isti način.", otkriva Rakitić, koji je Realu prošle sezone zabio dva pogotka, ali kao član Seville.

"Kod prvog pogotka (jedanaesterac) sam znao gdje želim pogoditi. Diego Lopez i ja smo u Sevilli zajedno trenirali kaznene i slobodne udarce, tako da je pročitao stranu, ali sam dobro pogodio. Drugi gol je bio sjajan. Vratio nas je u utakmicu. Nadam se da ću imati priliku ponovno postići pogodak, iako to neće biti nimalo lako.", rekao je Hrvat, čija je tadašnja Sevilla izgubila taj susret sa 7-3.

Na utakmici će se oči u oči susreti dvojica najboljih nogometaša svijeta – Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

"On je sjajan igrač, ali nadam se da ga možemo zaustaviti. No Real Madrid nije samo Ronaldo! Ima toliko puno igrača koji su opasni i koje moramo zaustaviti. Messi? Neki dan je trener (Luis Enrique) rekao da se ni na Play Stationu ne može izvesti ono što može Messi. Slažem se s njim. On je unikatan! Možda više nikada neće biti igrača poput njega. Ne samo da je najbolji na svijetu, već je možda najbolji igrač svih vremena. Čast mi je dijeliti svlačionicu s njim.“, veli Rakitić, koji je dosadašnje 'el clasice' gledao iz svoje fotelje.

"Supruga i ja smo dosada pratili te oglede iz svog doma. Kao svaki ljubitelj nogometa ta se utakmica nikada nije propuštala. No sada više ne želim pratiti te dvoboje putem televizije. Želim sve te igrače vidjeti uživo na travnjaku.", zaključio je hrvatski reprezentativac.

Dvoboj Real Madrida i Barcelone na Santiago Bernabeu na rasporedu je ove subote s početkom u 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider