Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mance i dalje ljutit

Rijekina strana priče: Demantirao suca i objasnio zašto je Mišković napustio HNS

Pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance izrekao je nekoliko zanimljivih stvari dan poslije derbija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedini konkretan potez kojim je NK Rijeka izrazila nezadovoljstvo suđenjem Ante Vučemilovića-Šimunovića nakon okršaja s Dinamom na Maksimiru bila je ostavka Damira Miškovića na sve funkcije koje obnaša u Hrvatskom nogometnom savezu.

S Rujevice se nisu oglasili nikakvim priopćenjem, a nešto opširniji osvrt na zbivanja na Maksimiru dao je Ivan Mance, pomoćnik sportskog direktora Rijeke.

Sudac Vučemilović-Šimunović u zapisniku utakmice je naveo kako je Mance isključen u 57. minuti zbog psovanja sudaca riječima "je... vam mater lopovsku".

Mance je to demantirao u emisiji Sport nedjeljom na Z1.

"To je totalna neistina, nikad u životu nisam nikom opsovao majku tako da ne bi ni ovim sucima. Nekad reagiram neprimjereno, a nekad i primjereno na stvarnu nepravdu. Htio sam da ne budem izbačen, ali četvrti sudac mi je prije utakmice rekao "reci samo jednu riječ i odmah letiš van" ", rekao je Mance, dodavši:

"Kao dugogodišnji prvoligaški vratar nikad nisam bio isključen, dobio sam možda nekoliko žutih kartona zbog zadržavanja igre kao što to golmani naprave na kraju utakmice. Van terena sam izuzetno nekonfliktna osoba koja je više za miriti nego za svađati se. Na terenu su nekad pojačane emocije, osjetljiv sam na Rijeku, to je moj klub i moj grad."

O ostavci predsjednika Miškovića Mance kaže:

"Razgovarao sam s njim, njega morate sagledati s dvije strane. To je možda i jedini čovjek u hrvatskom nogometu koji živi za nogomet, a ne od nogometa, uključujući i nas koji smo direktno unutra. To je čovjek koji je potpuno neovisan, koji radi na tri kontinenta i bori se baš za dobrobit Rijeke. Donio je nevjerojatne stvari s izgradnjom tog kampa, dao je priliku riječkoj djeci da treniraju u boljim i kvalitetnijim uvjetima. On u radu Saveza je sudjelovao više formalno nego na stvarni način jer je rijetko ovdje."

Mance je u emisiji spomenuo i neke bivše suce koji su se, po njegovom mišljenju, zamjerili Dinamu i otad ne bude.

"Domagoj Ljubičić nakon nedosuđenog penala za Dinamo je izbačen sa svih sudačkih lista i više nikad nije sudio. Čovjek je prekrižen iako je bio kvalitetan sudac i mogao je i dalje suditi, isto tako i gospodin Zlatko Šimčić."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider