Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osječanin na čelu 'bijelih'

Novi predsjednik Hajduka: Nisam navijač, ali živjeti emociju je puno više od toga

34-godišnji Ivan Kos novi je predsjednik Hajduka!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječanin Ivan Kos novi je predsjednik Hajduka nakon što je u utrci za to mjesto pobijedio Aljošu Bašića, Nikšu Petrušića i Tonija Štambuka. Kos je na tom mjestu naslijedio dosadašnjeg predsjednika 'bijelih' Mladena Brbića.

Doduše, Kos nije dobio punu potporu jer su Zoran Mamić i Denis Kosor ostali suzdržani. Kosor je kasnije objasnio da nije podržao novog predsjednika Hajduka jer smatra kako je to trebao biti netko iz hajdučke obitelji.

''Nadzornici koji su podržali Kosa kažu da imaju podršku navijačkog puka te da im ne smeta što Kos nije navijač Hajduka. Tko smo mi da im proturječimo'', rekao je Zoran Mamić, najveći pojedinačni dioničar Hajduka koji je bio suzdržan prilikom glasanja.

Kos je u mladosti bio nogometaš Osijeka, ali i kapetan hrvatske kadetske reprezentacije u vrijeme dok su za tu generaciju igrali Darijo Srna, Mario Carević, Ivan Zahora, Goran Ljubojević i drugi.

Nakon što je predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović i službeno objavio kako je Ivan Kos novi predsjednik 'bijelih', riječ je dobio novi čelni čovjek Hajduka.

''Velika je čast i zadovoljstvo biti prvi čovjek ovako velikog kluba. Nadam se da ćemo svi skupa uspjeti ostvariti veliki Hajduk, kako u emotivnom tako i u rezultatskom dijelu'', kazao je uvodu Kos.

Rekao je kako u budućnosti vidi Hajduk kao veliki klub i u emotivnom i u rezultatskom smislu te da će se u svojem radu zauzimati za tu viziju.

"Hajduk vidim tamo gdje mu je mjesto, a to je u borbi za osvajanje titula jer navijači žive od naslova i to moramo vratiti", poručio je Kos. Također je najavio kako će se zauzimati za razvoj infrastrukture i stvaranja vlastitog igračkog kadra dodavši kako prodaja mladih igrača Hajduka ne bi trebao biti trend.

Odgovarajući na upit je li navijač Hajduka, odgovorio kako "nije navijač uopće", ali, dodao je, svima je čast živjeti ideologiju Hajduka.

"Mislim da je živjeti emociju i ideju Hajduka mnogo više nego navijati," kazao je.

Na upit kako vidi u budućnosti odnos između Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), rekao je kako će se zauzimati za decentralizaciju i dijalog.

"U Hrvatskoj je ne samo u sportu i nogometu sve centralizirano, no ja ću težiti decentralizaciji i podjeli kolača na jednake dijelove. Hajduk mora pripadati HNS-u kao krovnoj organizaciji i ja ću se zauzimati za dijalog i komunikaciju ali Hajduk mora igrati važnu ulogu unutar HNS-a", kazao je Kos.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović je rekao kako je Nadzorni odbor većinom glasova izabrao Kosa za predsjednika Hajduka, ali nije želio precizirati omjer glasovanja. Prema neslužbenim informacijama od šest nazočnih članova Nadzornog odbora četiri su podržali Kosa, a dvojica su bila suzdržana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider