Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Visoke ambicije

Predsjednik Hajduka uoči derbija otkrio ciljeve za ovu sezonu i zimski prijelazni rok

U razgovoru s novinarima predsjednik Hajduka je naglasio kako očekuje pobjedu splitske momčadi u predstojećem najvećem derbiju hrvatskog nogometa protiv Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos je u srijedu izjavio kako ove sezone očekuje minimalno 65 osvojenih bodova u prvenstvu i plasman u Europsku ligu, dok u zimskom prijelaznom roku namjerava utržiti od 25 do 30 milijuna kuna od prodaje igrača. 

U razgovoru s novinarima predsjednik Hajduka je naglasio kako očekuje pobjedu splitske momčadi u predstojećem najvećem derbiju hrvatskog nogometa protiv Dinama koji će se igrati na Poljudu u subotu, 17. prosinca.

"Stvaramo ozračje i radimo na tome da idemo na pobjedu i samo o tome sada razmišljamo. Ne razmišljamo o porazu od Dinama, koji bi svakako bio bolan",  kazao je Kos, koji je dodao kako je cilj Hajduka u jesenskom dijelu prvenstva osvojiti najmanje 40 bodova, a na kraju sezone minimalno 65 bodova te se plasirati u Europsku ligu.

"Još uvijek zavisimo od prodaje igrača tako da u zimskom prijelaznom roku od transfera igrača očekujemo prihod između 25 i 30 milijuna kuna. To bi nam dalo stabilnost. Nitko nije na prodaju i svi su na prodaju jer je takvo tržište", kazao je Kos, koji je odbio izravno odgovoriti hoće li Hajduk ove zime prodati najveće zvijezde Lovru Kalinića i Nikolu Vlašića.

Kos je izvjestio kako je u suradnji sa članovima Nadzornog odbora i djelatnicima Hajduka u tijeku priprema izrade dugoročne strategije razvoja tog kluba, koja će biti dovršena do kraja lipnja 2017. godine, a očitovao se i o ideji Balkanske nogometne lige.

"U tom projektu je puno nejasnoća i nepoznanica, a zasad nam nitko nije uputio nikakav konkretan prijedlog pa nemamo o čemu razgovarati. Mi nismo za oživljavanje "ex-yu lige" samo da bi se igrala ta liga, već mi kao klub moramo vidjeti naš razvojni potencijal, što je sa navijačima i sigurnosti, što je sa sponzorima i kakve su uopće prednosti takve lige " rekao je Kos.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider