Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez milosti

Hrvatski hit trener propušta gradski derbi: Suspendiran zbog napada na suce

Genoa će u gradskom derbiju protiv Sampdorije biti oslabljena za trenera Ivana Jurića koji je zaradio suspenziju i utakmicu će pratiti s tribine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski trener Ivan Jurić je prošle sezone napravio senzaciju kada je s malim Crotoneom izborio plasman u Serie A. Odmah nakon povijesnog uspjeha je prešao u Genou, a tamo je pokazao da uspjeh s Crotoneom nije bio slučajnost.

Genoa s Juventusom dijeli titulu najbolje obrambene momčadi lige – primili su samo pet golova, a na tablici su trenutno deveti s utakmicom manje i samo tri boda zaostatka za drugoplasiranom Romom.

U sljedećem će kolu Genoa igrati protiv gradskog rivala Sampdorije u utakmici poznatoj kao "Derbi svjetionika", ali taj će susret Jurić pratiti s tribina. Disciplinska komisija Serie A je odlučila kazniti hrvatskog trenera jednom utakmicom suspenzije nakon isključenja u nedjeljnoj utakmici protiv Empolija.

U izvještaju se navodi da je Jurić nakon „napadnog neslaganja s odlukom suca“ završio na tribinama, a tamo je „dva puta prijeteći pokušao ostvariti kontakt sa sucem, ali su ga u tome spriječili njegovi igrači.“

Jurić se nakon utakmice branio da je to njegov stil i da zbog toga ne bi trebao biti isključen. Osim njega, istu je kaznu dobio njegov igrač Darko Lazović koji je zaradio crveni karton. Kolekciju kazni za Genou su upotpunili navijači koji su kovanicama i pićima gađali pomoćnog suca, zbog čega je klub kažnjen s 15 000 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider