Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Normalno je da se uključim"

Jedan od najvećih nogometaša Hajdukove povijesti priključio se navijačkom projektu

Ovog vikenda u njemačkom Karlsruheu održan se summit društava prijatelja Hajduka u Njemačkoj.

Ivan Gudelj sa zahvalnicom iz projekta Za sva vrimena (Foto: Naš Hajduk) (Foto: Naš Hajduk)

Treći po redu summit društava prijatelja Hajduka u Njemačkoj održan je ovog vikenda u Karlsruheu.

Uz domaćine iz Karlsruhea, okupili su se navijači Hajduka iz Stuttgarta, Münchena, Berlina, Hannovera, Kölna i drugih njemačkih gradova, a jedan od gostiju bio je i Ivan Gudelj.

Legendarni nogometaš Hajduka tom se prilikom učlanio u Hajduk i napravio ono što, kako je sam rekao, smatra dužnošću svakog navijača - priključio se projektu otkupa dionica 'Za sva vrimena'.

"Volim Hajduk, nosio sam taj dres i normalno je da budem član i da se uključim u projekt. To za mene nikad nije bilo sporno", rekao je Gudelj.

Gudelj je jedan od najvećih nogometaša u povijesti kluba s Poljuda, u svakom izboru idealnih 11 od osnutka Hajduka ovaj Imoćanin će biti pronaći svoje mjesto. Bio je igrač nevjerojatne energije, mogao je igrati doslovno sve, premda mu je primarna pozicija bila zadnji vezni. Dok je bio na vrhuncu igračke karijere, u dobi od 26 godina, dijagnosticiran mu je hepatitis B i morao je prestati s igranjem nogometa nakon čega se posvetio radu s mlađim uzrastima.

Sada se priključio projektu 'Za sva vrimena'. Hajdukovi navijači okupljeni u udrugu Naš Hajduk u listopadu 2016. godine postali su vlasnici 24.53 posto dionica voljenog kluba. Te dionice su kupili za 35 milijuna kuna od tvrtke Tommy s kojom je dogovorena obročna otplata kroz period od 10 godina, nakon čega su se navijači odmah bacili na posao i raznoraznim projektima i akcijama započeli proces prikupljanja novca. Dosad su skupili preko devet milijuna kuna i ne misle stati...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider