Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Elitna skupina

Ivan Bebek prvi hrvatski sudac u u najvišem sudačkom razredu UEFA-e

Ivan Bebek postao je prvi hrvatski nogometni sudac u Elitnoj skupini, najvišoj kategoriji Europske nogometne federacije (UEFA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tako po prvi put ima suca u najvišem sudačkom razredu, što je kruna Bebekove dosadašnje međunarodne karijere. Elitna skupina trenutačno broji 29 sudaca iz 19 zemalja.

UEFA je smjestila Bebeka u Elitnu skupinu iz koje se biraju suci za najvažnije utakmice Lige prvaka i Europske lige. Također, upravo iz te skupine biraju se suci za velika natjecanja, pa tako i predstojeći Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

"Ponosan sam na to postignuće. Po prvi puta Hrvatska ima suca u Elitnoj kategoriji. To je najviše što se može postići u smislu statusa u Uefi, mogu reći da je to san i cilj svakog suca u trenutku kada dođe na međunarodne liste. Zahvalio bih se i svojim pomoćnim sucima, to je timski rad i stoga je ovo zajednički uspjeh", naglasio je Bebek i dodao: "To je sada početak novog puta jer se otvaraju jasno i nove perspektive, nastupi na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Treba se sada dokazati na toj razini, i iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju. Nastavljam raditi kao da se ništa nije dogodilo, maksimalno profesionalno pristupam svakom zadatku i onda se mogu nadati ovakvim lijepim vijestima i u budućnosti."

Istodobno, ostali hrvatski suci na Uefinim listama zadržali su svoje pozicije. Marijo Strahonja i dalje je član Prve skupine, Ante Vučemilović-Šimunović Druge skupine, dok su Fran Jović, Tihomir Pejin i Domagoj Vučkov članovi Treće skupine.

Na listi sudaca u futsalu, Saša Tomić je u Elitnoj skupini, Danijel Janošević u Prvoj skupini, a Nikola Jelić i Andrej Topić u Drugoj skupini.

Na listi sutkinja, Vesna Budimir je u Drugoj skupini, a Ivana Martinčić i Mihaela Gurdon-Bašimamović u Trećoj skupini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider