Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Conte već zna sastav

FOTO Italija odradila trening na Poljudu: 'Nije lijepo igrati bez gledatelja'

Reprezentativci Italije su u četvrtak navečer odradili trening na Poljudu, a nakon toga su izbornik Antonio Conte i legendarni vratar Gianluigi Buffon održali konferenciju za novinare...

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte izjavio je u četvrtak navečer u Splitu kako će kvalifikacijska utakmica za EURO 2016. protiv Hrvatske na Poljudu biti jako teška za Italiju jer je Hrvatska najteži protivnik u skupini, ali je i istaknuo kako neće biti lijepo igrati utakmicu na praznom stadionu.

"Zbilja nije lijepo igrati utakmicu bez publike jer nogomet je spektakl koji zahtijeva publiku i navijače. Trebao je biti pun stadion ali to se neće dogoditi i to je veliki hendikep za obje reprezentacije, ne samo za hrvatsku“, rekao je Conte na konferenciji za novinare nakon što je njegova reprezentacija na Poljudu odradila prvi trening po dolasku u Split uoči utakmice u petak na večer.

Na novinarski upit bi li ga zadovoljio neodlučan rezultat, talijanski je izbornik odgovorio kako ne želi razmišljati na takav način.

"Ne želim postavljati minimalne ciljeve, ako bude neriješeno možemo biti zadovoljni, ali to će zavisti od igre koju ćemo prikazati. Hrvatska je pokazala svoju snagu i u prvoj utakmici na San Siru u Milanu. Nisu Hrvati tada bili bolji, već smo mi imali projekt kojim smo testirali drukčije situacije u sustavu igre, a to nije lako odjednom napraviti“, rekao je Conte, koji žali što zbog ozljede neće moći nastupiti Daniele de Rossi, ali i tvrdi da ćega Marchisio dostojno i kvalitetno zamijeniti.

Conte je na kraju rekao kako već zna sastav Italije, ali ga nije želio otkriti novinarima.

"Jedno je sigurno, Andrea Pirlo će igrati“, dodao je Conte.

Vratar talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon je izjavio kako će najveća opasnost po njegov gol biti hrvatski napadači Mario Mandžukić, Ivan Perišić i Ivica Olić. Za Ivana Rakitića je rekao da će mu čestitati na nedavnoj pobjedi Barcelone protiv njegova Juventusa u finalu Europske lige prvaka, te da će mu čestitati i što mu je zabio gol u toj utakmici.

"Hrvatska je prava momčad u kojoj se igrači vrlo dobro međusobno poznaju, dok je naša reprezentacija u fazi obnove s puno novih igrača. Istina je da u reprezentaciji Italije ima dosta igrača iz Juventusa, ali je također istina da nedavni poraz u finalu Lige prvaka neće ostaviti posljedice. Svi imamo veliku želju za pobjedom,a dobra sezona Juventusa samo može povećati samopouzdanje reprezentacije", kazao je Buffon, .

Talijanski novinari su Buffona pokušali isprovocirati čak i pitanjem kako su sjedalice na Poljudu bijele boje kao i lopta, te da li to može utjecati na vratara, a Buffona su pitali i o suigraču iz reprezentacije Pirlu.

"Pirlo pokazuje veliki, rekao bih dječački entuzijazam za igranjem nogometa. Puno razgovaram s njim, ali mi nikad nije pričao o prestanku igranja".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider