Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća pobjeda Jurićeve Genoe

VIDEO Juve iskoristio kiks Napolija i odvojio se na vrhu

Nogometaši Juventusa s uvjerljivih su 3-0 slavili na gostovanju kod Empolija, dok je Napoli poražen s minimalnih 1-0 u Bergamu od domaće Atalante bez većeg doprinosa hrvatskih nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Empoli je sve do 65. minute držao 0-0 protiv Juventusa, ali je onda aktualni prvak u samo pet minuta postigao tri pogotka. Pobjedu 'staroj dami' donijeli su Argentinci. Empoli je načeo Paulo Dybala (65), a potom je u razmaku od tri minute dvaput mrežu zatresao Gonzalo Higuain (67, 70).

Marko Pjaca je u 73. minuti zamijenio Dybalu te u završnici utakmice dvaput došao blizu pogotka, no njegove je udarce u 86. i 88. minuti odličnim obranama zaustavio Lukasz Skorupski. Mario Mandžukić nije ulazio u igru.

Juventus se pobjedom odvojio od najbliže pratnje, jer je Napoli kiksao u Bergamu, gdje je Atalanti za pobjedu dovoljan bio pogodak Petagne u 9. minuti. Marko Rog i Ivan Strinić ponovno nisu zaigrali ni sekunde za Napoli.

Palermo je do posljednje sekunde gostovanja kod Sampdorije imao pobjedu u džepu, zahvaljujući trećem ovosezonskom pogotku bivšeg igrača zaprešićkog Intera Makedonca Ilije Nestorovskog iz 60. minute. No, u petoj minuti sudačke nadoknade Sampdoria je uspjela preko Brune Fernandesa doći do izjednačenja, a dojam je da je hrvatski vratar Josip Posavec mogao malo bolje reagirati, iako je Portugalčev udarac bio snažan i prilično precizan. Ante Budimir je cijelu utakmicu odgledao sa Sampdorijine klupe za pričuve.

Genoa je pod vodstvom našeg trenera Ivana Jurića stigla do treće ovosezonske pobjede, a druge u gostima. Za slavlje u Bologni zaslužan je bio 21-godišnji Argentinac Giovanni Simeone, pogotkom u 77. minuti. Domaći su od 43. minute igrali s igračem manje, zbog isključenja Gastaldella. Na suprotnoj strani je u 85. minuti Gentiletti zaradio drugi žuti karton, ali je samo dvije minute poslije Bologna opet ostala s igračem manje, kad je isključen Džemaili.

Italija - 7. kolo:

Atalanta - Napoli 1-0
(Petagna 9)

Bologna - Genoa 0-1
(Simeone 77)

Cagliari - Crotone 2-1
(Di Gennaro 38, Padoin 56 / Stoian 90+1)

Empoli - Juventus 0-3
(Dybala 65, Higuain 67, 70)

Sampdoria - Palermo 1-1
(Fernandes 90+5 / Nestorovski 60)

Odigrano u subotu:

Pescara - Chievo 0-2
Udinese - Lazio 0-3

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider