Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Najjača Hrvatska u povijesti'

Conte ima velikih problema, ali najavljuje iznenađenje Kovaču

Talijanski nogometni izbornik Antonio Conte ima velikih problema sa ozljedama igrača uoči kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. protiv Hrvatske…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Italija i Hrvatska igraju u nedjelju 16. studenoga na milanskom San Siru. Bit će to bitka za prvo mjesto u skupini.

"Ovo nije sretno vrijeme za nas, imamo toliko ozljeda, a posebice u obrani", izjavio je Conte za talijanske medije nakon jučerašnjeg treninga. Zbog ozljeda ili kartona otpala su četvorica braniča, Leonardo Bonucci (Juventus), Davide Astori (Roma), Andrea Barzagli (Juventus) i Alessio Romagnoli (Sampdoria).

Conte ima na raspolaganju samo jednog iskusnog braniča, Giorgia Chiellinija iz Juvenusta, dok ostali imaju do 15 nastupa za "azzurre".

Također nema "mozga" reprezentacije Andree Pirla, koji je također ozlijeđen. Na listi ozlijeđenih su i veznjaci Emanuele Giaccherini (Sunderland) te Alessandro Florenzi (Roma). Također, upitan je i nastup veznjaka PSG-a Marca Verrattija, koji ima problema sa aduktorom.

De Rossi u obrani, iznenađenje s krila?

Na novinarski upit da li je moguće da defenzivni veznjak Rome Daniele De Rossi igra u obrani, Conte je izbjegao odgovor. No, to ne bi bila neka novost, jer je De Rossi uspješno igrao libera na nekim utakmicama EP 2012., kada je Italija stigla do finala.

No, Conte se nada da bi Stephan El Shaarawy (AC Milan) i Alessio Cerci (Atlético Madrid) mogli iznenaditi "vatrene". "Želim probati sa krilnim napadačima, koji bi se kretali između linija i na taj način izmakli svojim čuvarima", rekao je Conte.

"Utakmica protiv Hrvatske izuzetno je važna. Mislim da imaju najjaču reprezentaciju u svojoj povijesti, njihovi nogometaši igraju u najjačim europskim klubovima. Moram ćemo biti fokusirani i oprezni, ali istovremenu morat ćemo pokazati strast i odlučnost. Također, trebat će nam podrška navijača na San Siru. Velika je stvar igrati na tom stadionu, jer nekada se govorilo da nisi nogometaš ako nisi nikad igrao na San Siru", kazao je Conte.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider