Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi s Celjem

Zrinjski se oprostio od obrane naslova na Istria Winter Cupu

Mostarski nogometaši remizirali su drugi put na Istria Winter Cupu i neće braniti naslov. U nedjelju će u Umagu igrati za treće mjesto protiv Olimpije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Zrinjskog i Celja odigrali su neodlučeno 1:1 u posljednjoj utakmici razigravanja po skupinama na Istria Winter Cupu. Mostarci su poveli golom Miloša Filipovića u 15. minuti, rezultat je poravnao Marko Pajač golom iz slobodnog udarca u 67. minuti.

Zrinjski je bolje otvorio utakmicu i u uvodnih deset minuta imao dva dobra udarca na gol. Uvodnu inicijativu nogometaši iz BiH kapitalizirali su već u 15. minuti. Danijel Stojanović ubacio je s lijeve strane, a lopta se odbila se od Miloša Filipovića i pogodila braniča Celja Damira Hadžića u ruku. Sudac nije dugo dvojio i dosudio je jedanaesterac te pokazao žuti karton Hadžiću. Golman Celja Matic Kotnik bacio se u stranu, a Filipović je silovito opalio po sredini gola i Zrinjski je poveo 1:0.

Nakon pola sata igre Marko Pajač izveo je slobodan udarac s 25 metara i pogodio dotad najboljeg igrača na terenu, Vučinu Stojanovića, ravno u glavu. Vezni igrač Zrinjskog srušio se od siline udarca, ali već nakon nekoliko minuta pridigao se i uskoro vratio se u igru.

"Izgledalo je ružno, ali na sreću nije bilo ništa ozbiljno. Zadovoljan sam rezultatom jer smo igrali u kombiniranom sastavu. Bilo je razdoblja u kojem smo igrali dobro, poglavito uvodnih pola sata utakmice, kasnije smo malo izgubili inicijativu, ali u načelu sam zadovoljan. Najvažnije je da se nitko nije povrijedio", rekao je trener HŠK Zrinjskog Vinko Marinović.

Mostarci su ponovno zaprijetili u 42. minuti. Danijel Stojanović provukao se kroz trojicu braniča i naletio na Jeru Travnera, lopta se odbila ravno na nogu Stevi Nikoliću, ali pucao je preko gola. Svoju najbolju priliku dotad Celje je propustilo na koncu prvog dijela, nakon kornera lopta je pala pred Sunnyja, ali napadač slovenske momčadi pucao je ravno u blok igrača Zrinjskog.

Slovenci su na poluvremenu napravili nekoliko izmjena koje su urodile plodom već nakon dvije minute nastavka. Mario Brlečić pucao je iz slobodnog udarca s oko 30 metara, lopta je okrznula živi zid i umalo prevarila golmana Zrinjskog, Nikolu Vasilja.

Pet minuta kasnije Celje je izjednačilo iz slobodnog udarca, Marko Pajač opalio je s 25 metara, lopta je preletjela živi zid, prevarila Vasilja kojeg je zaslijepilo sunce i ušla u desni kut.

U 84. minuti Zrinjski je ostao s igračem manje, Tomislav Tomić pokosio je Marija Brlečića s leđa i sudac mu je pokazao drugi žuti karton. Igrača više Celje je umalo iskoristilo dvije minute kasnije, Adnan Bašić dobio je loptu okrenut leđima na pet metara od gola te tukao iz okreta, ali Nikola Vasilj bio je dobro postavljen.

"Ovaj rezultat nam je bio bitan za samopouzdanje, željeli smo dokazati da težak poraz od Novigrada u prvoj utakmici nije bio pravi pokazatelj naše vrijednosti i to smo uspjeli," rekao je Mario Brlečić, igrač Celja.

Neriješen rezultat bio je dovoljan Zrinjskom samo za drugo mjesto u skupini, te će u nedjelju (12:30) razigravati s Olimpijom za treće mjesto, a u finalu Istria Winter Cupa snage će odmjeriti Novigrad i Gyirmót u nedjelju u 15:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider