Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novigrad pobijedio Celje

Istria Winter Cup: Mađarski drugoligaš iznenadio Istru

Gyirmót iznenadio Istru na otvorenju Istria Winter Cupa, Novigrad ispratio Celje s tri komada u mrežu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši mađarskog drugoligaša Gyirmóta su već u uvodnoj utakmici Istria Winter Cupa kreirali prvo iznenađenje pobijedivši Istru 1961. Pulu 1:0, a Novigrad je uvjerljivo slavio protiv NK Celja 3:0.

Prvu pravu priliku imala je Istra u desetoj minuti, Gržan je lažnjakom izbacio svog čuvara i pucao po podu, ali golman Gyirmóta Eduard Rusak sjajno je obranio.

U 20. minuti ponovno su zaprijetili nogometaši Gyirmóta, uspjeli su čak i zatresti mrežu Istre, ali sudac im je poništio gol zbog igranja rukom i potom dao žuti karton Andreasu Simonu.
Sedam minuta kasnije Andreas Simon sjurio se kroz sredinu i silovito opalio, ali Istru je spasila prečka.

Nogometaši Istre jednostavno nisu imali odgovor za Bencea na desnom krilu, u 35. minuti prošao je dvojicu igrača, ponovno dobro ubacio, a Andreas Simon primirio je loptu i staloženo ju plasirao pokraj nemoćnog Brkića za 1:0.

Trener Istre Andrej Panadić sigurno nije bio zadovoljan viđenim nakon uvodnih 45 minuta pa je na poluvremenu zamijenio četvoricu igrača, a trener Gyirmóta samo jednog.

Nogometaši Gyirmóta znalački su priveli utakmicu kraju ne dozvolivši Istri ni jednu izgledniju priliku u drugom poluvremenu i zasluženo uzeli prva tri boda a turniru.

"Odigrali smo u mješanom sastavu pa ovaj rezultat nije dobar pokazatelj naše prave kvalitete, ali pokazali smo neke dobre stvari, a one loše moramo popraviti u idućim utakmicama. Gyirmot je stvarno dobra momčad, njegovi igrači odlično su fizički pripremljeni i pokazali su kako zaslužuju igrati u prvoj ligi. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili i onda kako to obično biva u sportu, stigne te kazna. Mi se okrećemo nastavku priprema, još je puno posla pred nama," rekao je branič Istre Branko Ojdanić.

"Iako je riječ o prijateljskoj utakmici moram biti zadovoljan nakon ove pobjede. Želimo u prvu ligu iduće godine i zanimaju nas ogledi samo protiv najjačih momčadi, a Istra je hrvatski prvoligaš i ova utakmica nam je sjajna priprema. Istra je bolje otvorila utakmicu, imala nekoliko prilika u uvodnih 20 minuta, ali nakon toga moji igrači su se pribrali, zabili taj gol i odlično sačuvali prednost," rekao je Ferenc Bene, trener Gyirmota. 

Novigrad – Celje 3:0

U drugoj utakmici prvog dana natjecanja na Istria Winter Cupu također je slavila momčad koja nije bila papirnati favorit. Nogometaši NK Novigrada pobijedili su NK Celje 3:0, a sve je bilo riješeno dvama golovima već do konca prvog poluvremena.

Nogometaši Celja bolje su otvorili utakmicu, ali prvi su zabili igrači Novigrada, Stojak je u 9. minuti prošao kroz sredinu i silovito opalio, lopta je pogodila prečku i odbila se natrag u teren. Prvi do nje stigao je Caput i rutinski ju pospremio u mrežu.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Matija Čakarun izbio je sam pred golmana, no pucao je loše i Kotnik je lako obranio. Što je propustio Matija iskoristio je već u idućoj akciji njegov brat Luka. Branič Novigrada najbolje se snašao u gužvi nakon kornera i poslao loptu u mrežu ispod Kotnika.

"Zadovoljan sam kako smo izgledali protiv slovenskog prvoligaša. Mi smo ipak trećeligaš i ove utakmice nisu nam rezultatski važne, ali uvijek je zadovoljstvo na ovaj način pobijediti jaku momčad," rekao je Matija Čakarun, a stariji brat Luka kratko je dodao:

"Ovo mi je prvi gol za Novigrad i zaista sam presretan. Nadam se da ćemo i u drugoj utakmici ovako igrati i izboriti plasman u nastavak natjecanja."

U posljednjih pola sata Novigrad se, razumljivo, zatvorio, ali Celje nije imalo odgovora na blok crvenih. Naprotiv, Novigrad je zabio svoj treći. Lopta je uz malo sreće savršeno odskočila pred Brdarom, koji ju je pospremio u mrežu s 18 metara u 79. minuti.

Vrlo tešku situaciju Celju dodatno je otežao Lovre Čirjak deset minuta prije konca utakmice nepotrebno prigovorivši sucu nakon čega ga je ovaj poslao u svlačionicu. Zadranin je prvi žuti dobio u prvom poluvremenu.

"Nažalost dobio sam glupi crveni karton, ali ovo mi je prva utakmica u Celju. Sjajno su me primili u klubu. Pripreme zasad prolaze jako dobro i ovdje u Novigradu uvjeti su sjajni," rekao je Lovre Čirjak, bivši nogometaš Zadra, koji je ovu zimu stigao u Celje.

Sutra, u utorak 2. veljače, igrat će se samo jedna utakmica. Na teren u Novigradu prvi put na ovogodišnjem turniru istrčat će ljubljanska Olimpija, a protivnik će joj biti vodeća momčad skupine A, mađarski Gyirmót.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider