Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ispred su samo...

Istraživanje pokazalo: Hrvati su bili pun pogodak ljetnog prijelaznog roka!

Mario Mandžukić je treće, a Ivan Rakitić četvrto najrentabilnije ovogodišnje pojačanje u španjolskoj nogometnoj ligi, pokazuje studija koja uzima u obzir vrijeme provedeno na terenu u odnosu na iznos transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mandžukić je ljetos za 22 milijuna eura došao iz Bayerna, a odigrao je 73 posto utakmica, pokazuje izvještaj Soccerex Transfer Reviewa, prezentiran u španjolskoj državnoj organizaciji zaduženoj za upravljanje sportom (CSD).

Rakitić je za 20 milijuna eura prešao iz Seville u Barcelonu, za koju je dosad odigrao 71 posto utakmica.

Na prvom mjestu je Nijemac Toni Kroos koji je proveo 96 posto vremena na terenu od kada je Real Madrid platio Bayern Muenchenu oko 30 milijuna eura. Drugi najrentabilniji igrač je Realov James Rodríguez, za kojeg jeplaćeno 80 milijuna i koji je odigrao 83 posto utakmica.

Mandžukić je ove godine doveden kao zamjena za Diega Costu, koji je otišao iz Atletica u Chelsea. Igrači Atletica sve se više privikavaju na hrvatskog reprezentativca.

"Mario je igrač šesnaesterca, iako zna ulaziti iz vanjskog prostora. Malo po malo, razumijevat ćemo se sve bolje, no najvažnije su pobjede i momčad", rekao je najbolji klupski asistent Koke u intervjuu za sportski dnevni list Marca, uoči utakmice s Realom.

Real Madrid je vodeća momčad prvenstva s 54 boda, a Atletico se s 50 bodova izjednačio s drugoplasiranom Barcelonom koja danas gostuje kod Athletic Bilbaa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX