Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje je nestao Glover?

Istra 1961 i dalje u pat-poziciji, ali je saznala i jednu dobru vijest

Puljani ove subote gostuju na Rujevici kod aktualnog prvaka, a nogomet im je (nažalost) već neko vrijeme u drugom planu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni prvoligaš Istra 1961 već je duže vrijeme "na aparatima", a paralelno s pogoršavanjem financijske situacije konstantno su kružile priče o dolasku nekog novog, spasonosnog investitora.

Grupacija Round Midnight Investments, koju predstavlja Michael Glover, ne samo da nije ispunila obećanja kojima su se razbacivali po dolasku na Aldo Drosinu već je Istra pod njihovim vodstvom stigla na rub provalije. Nedavno je FINA podnijela zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka što dovoljno govori o crnom razdobolju kroz koje prolaze igrači i zaposlenici u klubu.

Petak je trebao biti "dan D"

Posljednje najave iz Istre išle su u smjeru kako bi ovaj petak 9. veljače mogao biti "dan D" u vezi potencijalne promjene vlasnika, ali novosti nije bilo. Potvrdili su to za Hinu pulski gradonačelnik Boris Miletić, ali i operativni direktor Istre 1961 Darko Podnar.

Premda je i sam potencijalni kupac pulskog kluba, kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac nekim medijima izjavio kako bi se u petak trebalo znati nešto više po pitanju preuzimanja većinskog paketa kluba, još uvijek nema konkretnih informacija o tome hoće li sadašnji većinski vlasnik (grupacija Round Midnight Investments) dobiti nasljednika.

"Nemamo konkretnih informacija o ponudi za otkup većinskog paketa klupskih dionica. Ono što u ovom trenutku mogu samo reći je to da ćemo u ponedjeljak znati nešto više te kako je dogovor na tu temu prolongiran upravo za ponedjeljak", izjavio je Podnar koji je potvrdio kako Istra 1961 neće biti kažnjena oduzimanjem pet bodova zbog arbitraže.

Neće im se oduzimati bodovi

Naime, on je u ime kluba zatražio da se temeljem pokretanja postupka za otvaranje stečaja privremeno odgode moguće kazne negativnih bodova, što je u konačnici Disciplinska komisija i prihvatila. Radi se o potraživanjima bivšeg trenera Igora Pamića te igrača Tomića, Zlomislića, Svrake i Franjića.

Tako se Istrini igrači mogu, koliko je to moguće u njihovoj situaciji, posvetiti zbivanjima na terenu. A tamo ih čeka Rijeka koja je ostala bez nekoliko najboljih igrača u ovom prijelaznom roku...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider