Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sad - međusobni okršaj

Island zadržao korak s Hrvatskom, važan preokret Srbije

Odigrano je peto kolo europskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u skupinama D, G i I.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog petka u Europi je odigrano ukupno devet kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo. U skupini I, u kojoj vodi hrvatska reprezentacija, Turska je golovima Tosuna pobijedila Finsku 2:0 dok je Island kao gost u albanskog Skadru s 2:1 svladao Kosovo.

Bjorn Sigurdarson u 25. i Gylfi Sigurdsson u 35. minuti su donijeli Islanđanima lijepu prednost koju je u 53. prepolovio Atdhe Nuhiu.

Pokušavali su Kosovari do kraja izjednačiti, pritisnuli su Islanđane koji su ipak izdržali i uzeli sva tri boda uoči domaće utakmice s Hrvatskom 11. lipnja.

U skupini G Španjolska je u Giju pobijedila Izrael 4:1, dok je Italija u Palermu bila bolja od Albanije s 2:0. Obje reprezentacije vode na ljestvici s po 13 bodova.

Španjolci pomeli Izrael u prvom dijelu

Furija je protiv Izraela sve obavila u prvom poluvremenu postigavši dva gola, a strijelci su bili David Silva (13) i Vitolo (45+1). U nastavku susreta je Diego Costa (51) zabio za 3:0, a u 77. minuti je smanjio Zahavi. Konačnih 4:1 postavio je Isco dvije minute prije kraja.

Italija je u Palermu povela golom Danielea De Rossija u 12. minuti iz kaznenog udarca, a na 2:0 je povisio Ciro Immobile u 81. minuti.U 57. minuti susret je prekinut zbog bakljade albanskih navijača nakon čega je sudac Slavko Vinčić povukao igrače s terena. Prekid je trajao 10 minuta nakon čega je susret nastavljen.

Veliki jubilej Gigija Buffona

Utakmicu u Palermu bila je u slavljeničkom tonu jer je vratar Azzurra Gianluigi Buffon (39) odigrao 1000. utakmicu u karijeri. Buffon je na vratima Parme sakupio 220 nastupa, za Juventus je odigrao 612 utakmica, dok će ogled protiv Albanije bio njegov 168. nastup u dresu nacionalne vrste.

U susretu iz ove skupine Makedonija je na gostovanju pobijedila Lihtenštajn 3:0 golovima Bobana Nikolova (43) i Ilije Nestorovskog (69, 72).

Srbija je ostvarila vrlo važnu pobjedu na gostovanju kod Gruzije u skupini D. Završilo je 1:3 nakon što su domaćini vodili. Nika Katcharava je u šestoj minuti iskoristio pogrešku Kolarova i matirao Stojkovića, ali golovima Tadića, Mitrovića i Gaćinovića Srbi dolaze do preokreta vrijednog prvog mjesta u skupini.

Irska i Wales su odigrali 0:0, a Velšani su susret završili s igračem manje. Austrija je u trećoj utakmici ove skupine s 2:0 bila bolja od Moldavije.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider