Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iznenadni transfer

Ipak prodaja na Maksimiru: Duje Čop odlazi u Serie A!

Nakon odlaska prvog strijelca lige Andreja Kramarića, HNL ostaje i bez drugog najefikasnijeg – Duje Čopa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se govorilo kako nema značajnijih odlazaka iz Dinama u siječnju, čini se kako je ipak stigla ponuda koja je zadovoljila Dinamo. Duje Čop trebao bi danas otputovati na Sardiniju te potpisati ugovor s Cagliarijem, javlja talijanska novinaska agencija ANSA.

Portal CagliariNews24.com u petak je objavio da je posao gotov, te da bi u subotu poslijepodne Čop trebao obaviti liječnički pregled.

Navodno se radi o transferu vrijednom četiri milijuna eura, a Čop bi trebao pomoći u borbi za ostanak treneru Gianfrancu Zoli koji se zasad s Cagliarijem nalazi u zoni ispadanja. Momčad sa Sardinije je 18. na ljestvici s četiri boda iza Atalante koja je posljednja iznad zone ispadanja.

Ako je informacija o četiri milijuna eura odštete točna, Dinamo je s Čopom napravio sjajan posao, kada se zna da ga je iz Splita doveo za tek pedesetak tisuća eura.

Dinamo posljednjih godina nije imao previše sreće s talijanskim klubovima, odnosno s plaćanjem financijskih obveza na vrijeme. Genova je kasnila s plaćanjem tranši za Šimu Vrsaljka, iako ga je u međuvremenu prodala Sassuolu, kasnila je Roma za Tina Jedvaja, a čak je i veliki Inter otezao oko isplata za Matea Kovačića. Iz Maksimira nema informacija je li se nešto popravilo po tom pitanju ili će „modri“ potražiti zaštitu kod Uefe.

Eto, u kratkom razmaku dvojica najboljih strijelaca lige Andrej Kramarić i Duje Čop otišli su momčadi Premiershipa i Serie A koje se bore za ostanak, Leicester City i Cagliari.

Duje Čop je karijeru počeo u Hajduku, a 2012. je iz Splita stigao u Dinamo. U prvoj sezoni u "modrom" dresu postigao je 9 golova u hrvatskom prvenstvu. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Prve HNL sa 22 pogotka, a ove sezone u jesenskom dijelu prvenstva postigao je 12 golova. Za reprezentaciju Hrvatske ubilježio je dva nastupa.

Čop je drugi hrvatski nogometaš koji je u zimskom prijelaznom roku otišao u Italiju, prošli tjedan je u Napoli stigao hrvatski reprezentativac Ivan Strinić iz ukrajinskog Dnipra

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider