Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima i jedan uvjet

Ipak preokret: Mourinho pušta De Geu u Real, a najsretnija će biti ona

Prije početka Svjetskog prvenstva pokušavaju se dogovoriti dva velika posla.

Galerija Edurne (Foto: AFP) David De Gea (Foto: AFP) Jan Oblak (Foto: AFP) +1 Edurne (Foto: AFP)

U ovih nekoliko prijelaznih rokova otkako je na klupi Manchester Uniteda, Jose Mourinho redovito je odbijao pustiti Davida de Geu u Real Madrid. Međutim, situacija se završetkom ove sezone promijenila.

Portugalac je shvatio da, unatoč izvrsnim izdanjima Keylora Navasa, predsjednik Reala Florentino Perez i dalje ima misiju dovesti španjolskog reprezentativca na Santiago Bernabeu. Mourinho se pomirio s tim da neće moći dovijeka zadržavati na Old Traffordu vratara koji nikad nije skrivao želju da se vrati u Španjolsku skupa sa svojom zaručnicom, pjevačicom Edurne koja je nekim svojim izjavama o životu u Manchesteru već znala izazvati bijes Engleza.

O Manchesteru je atraktivna Edurne pričala kao o dosadnom i monotonom gradu s ružnim vremenom govoreći kako jedva čeka preseliti se u Madrid.

De Gea može ići, ali samo ako United prije toga potpiše Oblaka

Kada uzmete u obzir sve to, onda i ne čudi što je De Gea glavom već otišao iz Manchestera Uniteda u Real, a to bi umnogome trebalo olakšati pregovore svih zainteresiranih strana.

Prije nego što transfer bude realiziran, Mourinho se želi osigurati i potpisati –Jana Oblaka.

Fantastični Slovenac nije toliko razvikan poput De Gee, Buffona ili Neuera, ali je iz godine u godinu sve bolji i jedan je od najboljih svjetskih vratara. K tome, Oblak je još mlađi od De Gee, ima samo 25 godina i još će dugo trajati na najvišoj razini.

Klauzula 100 milijuna eura

Jedini problem u cijeloj priči mogla bi predstavljati izlazna klauzula koju Oblak ima u ugovoru s Atleticom. Ona iznosi okruglih 100 milijuna eura, što je novac koji United ima, ali ne želi toliko platiti za čuvara mreže i traži popust od Madriđana.

Ako uspiju postići dogovor, dogodit će se velika vratarska rošada – Oblak u Unitedu, De Gea u Realu. Atletico Madrid? Sumnjamo da će oni ići u neku veliku kupovinu u tom slučaju. Izvjesnije je da će pokušati pronaći nekog novog Oblaka za maleni iznos...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider