Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mega momčadi, ali...

Kreće spektakl: Mourinho na Guardiolu, Ancelotti na svog 'učenika' Zidanea

Uskoro kreće spektakl prijateljskih utakmica u SAD-u, Kini i Australiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrtu godinu zaredom održat će se International Champions Cup (ICC), ali tek po drugi put na tri različita kontinenta. Ovo natjecanje se 2013. i 2014. godine održavalo u SAD-u, a lani su se u koncept natjecanja uključili Australija i Kina. Iste tri države ugostit će ICC i ove godine, a na njemu će nastupiti najbolje momčadi Europe i samo jedan domaćin - Melbourne Victory.

ICC u SAD-u (i Europi)

Čak 10 momčadi zaigrat će na turniru koji će se održati u na tlu SAD-a, no zbog određenih klupskih obaveza prije svega Celtica neke će utakmice biti odigrane i u Europi. Barcelona, Bayern, Celtic, Chelsea, Inter, Leicester City, Liverpool, Milan, PSG i Real Madrid, sve su to sudionici ICC-a u SAD-u i Europi, međutim neće igrati svako sa svakim, već će u prosjeku sve momčadi odigrati po tri susreta.

Najzanimljivije utakmice tijekom ovog natjecanja bit će odigrane između Reala i PSG-a (27. srpanj), Chelseaja i Liverpoola (27. srpanj), Real Madrida i Chelseaja (30. srpanj), Barcelone i Leicester Cityja (3. kolovoza), Bayerna i Reala (3. kolovoza), te Liverpoola i Barcelone (6. kolovoz).

Posebno u oko bode ogled Bayerna i Reala jer će na klupi bavarskog diva sjediti bivši trener 'kraljevskog kluba' Carlo Ancelotti, dok će na klupi madridske momčadi biti njegov 'učenik' Zinedine Zidane. Vidjet ćemo i novi Chelsea Antonija Contea koji je najavio velike promjene i povratak na staze ne tako davne slave.

Treba napomenuti da većina tih moćnih momčadi neće biti kompletne, to se posebno odnosi na Real i Barcelonu koja će nastupiti bez svojih najboljih igrača - Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

ICC Australija

Tu će nastupiti svega četiri momčadi, no posjeta na Cricket Groundu u Melbourneu, gdje će se igrati sve tri utakmice, trebala bi biti veličanstvena. Podsjetimo, lani je utakmica Reala i Manchester Cityja (4:1) privukla nevjerojatnih 99 382 navijača na stadion!

Ove godine nema Reala, no zato su tu Juventus, Tottenham, Atletico Madrid i domaćin Melbourne Victory. Potonja momčad odigrat će protiv Juvea, dok će dvije najzanimljivije utakmice biti između Juventusa i Tottenhama (26. srpanj), odnosno Atletico Madrida i Tottenhama (29. srpanj).

ICC Kina

Vrlo zanimljiv turnir odigrat će se u Kini gdje će se sučeliti dva Manchestera (United i City), te Borussia Dortmund. Oba Manchestera predstavit će se s novim menadžerima i to kakvima! Po mnogima dvojicom najboljih na svijetu. Unitedu će na klupi sjediti Jose Mourinho, a Cityju Pep Guardiola! Bit će to njihov 17. međusobni ogled, a španjolski trener je dosada bio uspješniji (sedam pobjeda, šest remija i tri poraza).

Borussia Dortmund je 'autsajder' na papiru, no momčad Thomasa Tuchela igra sjajan i napadački nogomet, te će biti vrlo zanimljivo vidjeti koliko može napraviti protiv dva velikana iz Manchestera.

RASPORED International Champions Cupa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider