Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za novi uzlet

Kinezi potjerali Mancinija i doveli u Inter nizozemsku legendu

Manje od dva tjedna prije početka nove sezone Inter je promijenio trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roberto Mancini više nije trener Intera, a njegov nasljednik je Frank de Boer.

Inter je na svojoj službenoj stranici objavio kako je s Mancinijem postignut dogovor za raskid ugovora.

"Želimo se zahvaliti Robertu na njegovoj predanosti i profesionalnosti koju je iskazao u proteklih 20 mjeseci", poručili su Nerazzurri.

Malo je neobično da tako veliki klub promijeni trenera niti dva tjedna uoči početka sezone (u prvom kolu Serie A Inter gostuje kod Chieva 21. kolovoza).

Obostrano nezadovoljstvo

Mancini je prema važećem ugovoru trebao voditi Inter do ljeta 2017. godine, ali su se tijekom ovog prijelaznog roka pojavile glasine o njegovom nezadovoljstvu otkako je većinstvo vlasništvo kluba stekla kineska elektronička tvrtka Suning Holdings Group.

S druge strane, Kinezima nije baš najbolje sjela serija poraza u prijateljskim utakmicama pa su odlučili da je razlaz najbolje rješenje te su s Mancinijem postigli dogovor da ne moraju isplatiti cijeli već jedan dio iznosa koji bi zaradio da je odradio ugovor do kraja.

Mancini je na klupi Intera u razdoblju od 2004. do 2008. godine osvojio tri uzastopna naslova prvaka Italije, ali prošle sezone nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, osvojivši četvrto mjesto.

De Boer dolazi nakon šest godina u Ajaxu

Prema vijestima iz talijanskih i nizozemskih medija Mancinija bi trebao naslijediti bivši trener amsterdamskog Ajaxa Frank de Boer, legendarni Nizozemac koji je poslije velike igračke karijere trenersku započeo u omladinskom pogonu Ajaxa.

Jedno vrijeme nakon toga bio je pomoćnik u reprezentaciji Nizozemske, a posljednjih šest godina glavni trener Ajaxa u kojem je podnio ostavku nakon što je u zadnjem kolu prošle sezone izgubio naslov prvaka u nevjerojatnom finišu.

U Interu će ga dočekati i dvojica hrvatskih reprezentativaca - Ivan Perišić i Marcelo Brozović - koji su kod Mancinija bili standardni članovi početne jedanaesterice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider