Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova napadačka opcija

'Alpski Messi' novi je suigrač Matea Kovačića

Švicarski nogometni reprezentativac Xherdan Shaqiri potvrđen je u četvrtak kao pojačanje milanskog Intera i novi suigrač hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Xerdan Shaqiri, 23-godišnji švicarski krilni napadač, napustio je redove Bayerna iz Muenchena i od četvrtka je, barem na šest mjeseci, novi igrač Intera.

"Između Intera i Bayerna postignut je dogovor oko prelaska Shaqirija 'crno-plavima'. Nedostaju samo potpisi", objavio je milanski klub na svom službenom Twitter profilu.

Prema procjenama njemačkih i talijanskih medija, Švicarac će do kraja sezone igrati kao posuđeni igrač, a Inter će na ljeto Bayernu platiti oko 12 milijuna eura i u potpunosti otkupiti Shaqirijev ugovor. On bi s Interom trebao potpisati ugovor do lipnja 2019.

Shaqirijev ugovor, koji je s Bayernom potpisao 2012. po dolasku iz Basela, vrijedio je do lipnja 2016. No, krilni igrač je od dolaska Pepa Guardiole na klupu Bayerna dobivao malu minutažu te je bivao sve nezadovoljniji svojim statusom.

U Inter je u zimskom prijelaznom roku prije Shaqirija stigao njemački repreznetativac Lukas Podolski, koji je u milanski klub stigao na posudbu iz londonskog Arsenala. Podolski je već i zaigrao za Inter na gostovanju kod Juventusa (1-1), a službeno bi u Milanu trebao biti predstavljen danas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider