Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovačić igrao, Brozović ne

Inter ponovno razočarao svoje navijače, veteran Toni srušio Napoli

Nogometaši Intera odigrali su na San Siru 1-1 protiv davljenika Cesene upisavši i treći susret u nizu bez pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti su poveli u 30. minuti golom Gregoriea Defrela i uspjeli su zadržati prednost do konca prvog dijela. Inter je izjednačio u 48. minuti pogotkom Rodriga Palacia, no samo tri minute kasnije Defrel je imao zicer za novo vodstvo Cesene. Kazna je umalo stigla u 55. minuti kada je Lukas Podolski udarcem sa 20-tak metara uzdrmao okvir gola. Inter je do konca utakmice dominirao, no nije uspio slomiti jednog od najvećih kandidata za ispadanje.

Mateo Kovačić je ušao u igru u 24. minuti umjesto ozlijeđenog Xerdana Shaqirija, dok Marcelo Brozović nije nastupio za Inter.

Verona je priredila iznenađenje pobijedivši Napoli 2-0, a junak utakmice bio je Luca Toni. Bivši napadač talijanske nogometne reprezentacije zabio je oba gola na utakmici, po jednog u svakom poluvremenu. Prvog u sedmoj, a drugog u 51. minuti utakmice.

Toni je s dva nova gola stigao do brojke od 13 pogodaka ove sezone. Više od njega zabili su jedino napadač Juventusa Carlos Tevez i napadač Intera Mauro Icardi koji su zabili po 15 golova. Verona je ovom pobjedom produžila niz bez poraza na četiri susreta, dok je Napoli u zadnja tri kola osvojio samo jedan bod propustivši tako priliku posve se približiti drugoplasiranoj Romi.

U ranije odigranom susretu Sassuolo je deklasirao otpisanu Parmu 4-1, dok je Chievo na gostovanju pobijedio Genou 2-0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Strijelci za Sassuolo, koji je prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, bili su Nicola Sansone (24,36), Domenico Berardi (61-11m) i Simone Missiroli (65), a za Parmu je pogodak postigao Anti Lila (26). Parma je od 60. minute igrala bez isključenog Antonia Mirantea. Šime Vrsaljko nije nastupio za Sassuolo.

Chievo je u Genoi protiv istoimenog suparnika stigao do važne pojede 2-0 u borbi za prvoligaški spas. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Alberto Paloschi (49, 68), a za oba gola asistirao mu je Riccardo Meggiorini.

Atalanta i Udinese odigrali su bez pogodaka, a domaćin je od 76. minute igrao bez isključenog Carlosa Carmone. Kod gostiju nisu ulazili u igru Stipe Perica i Igor Bubnjić.

U ponedjeljak su na rasporedu preostale tri utakmice, a sastaju se Fiorentina - Milan, Torino - Lazio, te Roma - Sampdoria.

Na ljestvici vodi Juventus sa 64 boda, Roma je druga sa 50 bodova i utakmicom manje, a zatim slijede Lazio i Napoli sa po 46 bodova i susretom manje. Posljednje tri pozicije koje vode u niži rang natjecanja drže Cagliari (21), Cesena (21) i Parma (9).

Serie A, rezultati:

Inter - Cesena 1-1 (Palacio 48 / Defrel 30)

Verona - Napoli 2-0 (Toni 7, 51)

Sassuolo - Parma 4-1 (Sansone 24,36, Berardi 61-11m, Missiroli 65 / Lila 26)

Atalanta - Udinese 0-0

Genoa - Chievo 0-2 (Paloschi 49, 68)

Cagliari - Empoli 1-1 (Galvao 20 / Vecino 90+3)

Palermo - Juventus 0-1 (Morata 70)

U ponedjeljak:

Fiorentina - Milan

Torino - Lazio

Roma - Sampdoria

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider