Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City u niskom startu

Inter izvijesio cijenu: 80 milijuna eura za igrača kojeg je Petković "uništio"

Nerazzurri će teško zadržati jednog od svojih najvrijednijih nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego li je pandemija koronavirusa zaustavila nogomet, visoko na listi želja Manchester Cityja bio je Milan Škriniar.

Stoper Intera i slovački reprezentativac koji je nedavno navršio 25 godina bio je i još uvijek jest želja Pepa Guardiole koji s njim želi riješiti problem u središnjici obrane na dulje vrijeme, ali iste planove sa Škriniarom imaju i PSG i Real Madrid.

Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 48 milijuna eura, ali Nerazzurri su odštetni zahtjev postavili puno više, na čak 80 milijuna eura, kako javljaju pojedini talijanski mediji.

Interu se ne žuri s prodajom

Škriniar je prošlog stoljeća potpisao s Interom ugovor koji traje do 30. lipnja 2023. i s obzirom na to milanski klub ima lagodnu poziciju u budućim pregovorima odnosno nije mu sužen manevarski prostor što će, ako je suditi prema iznosu odštete kojeg traže, pokušati i iskoristiti.

Škriniarova karijera je u protekle četiri godine doživjela streloviti uzlet, otkako je za pet milijuna eura iz Žiline stigao u Sampdoriju. Svojim igrama u godinu i pol provedenih u klubu iz Genove privukao je interes brojnih bogatiji klubova, a Inter je bio najbrži i najkonkretniji te je iskrcao 34 milijuna eura.

Protiv Hrvatske odigrao najlošiju utakmicu u karijeri

Hrvatima je ostao u sjećanju s prošlogodišnje kvalifikacijske utakmice Slovačka - Hrvatska koja se igra u Trnavi. Tada su Vatreni sa 4:0 razmontirali Slovake, a Škriniara je Bruno Petković "uništio" i u nekoliko navrata učinio smiješnim.

U toj utakmici Škriniar nije izgledao kao jedan od najtraženijih svjetskih stopera i igrač za kojeg će se nekoliko mjeseci kasnije otimati najbogatiji klubovi. Bila mu je to vjerojatno najlošija utakmica u cijeloj karijeri, ali i iznimka, jer svo ostalo vrijeme igra izvrsno i stoga ne treba čuditi da PSG u njemu vidi zamjenu za Thiaga Silvu, a Real Madrid za Sergija Ramosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider