Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Remi Parme i Udinesea

Inter izgubio na startu sezone: Spalletti Perišića uveo kasnije, Vrsaljko ostao na klupi

Nerazzurri su stigli kao apsolutni favoriti, ali su sredinom prvog poluvremena iz penala primili gol i izgubili.

Consigli i Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pobjedničke ambicije Intera u novoj sezoni uzdrmane su već na početku prvenstva nakon što su Nerazzurri u prvom kolu izgubili na gostovanju kod Sassuola sa 0:1.

Bila je to već četvrta uzastopna pobjeda Sassuola protiv Intera, pri čemu sedma u 11 međusobnih susreta.

Inter je u Reggio Emiliju stigao u ulozi apsolutnog favorita, međutim momčad Luciana Spallettija nije to pokazala i na terenu. Sassuolo je mogao do vodstva već u trećoj minuti. Mehdi Bourabia je izbio sam ispred Samira Handanoviča, no slovenski vratar je fantastično obranio. Domaćin je u 27. minuti zasluženo poveo. Federicio di Francesco je izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Domenico Berardi.

Inter je u nastavku nešto pokušavao, međutim nikako nije uspijevao složiti pravu akciju. Najbolju priliku za izjednačenje gosti su imali u 89. minuti kada je Steven de Vrij iz blizine pucao glavom, ali je njegov udarac sjajno zaustavio Andrea Consigli. Od trojice hrvatskih reprezentativaca u redovima Intera od prve minute je zaigrao tek Marcelo Brozović koji je igrao do 86. minute kada je zamijenjen. Ivan Perišić je ušao u igru početkom drugog dijela, dok Šime Vrsaljko nije nastupio.

Roma je u Torinu slavila protiv istoimene momčadi sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 89. minuti.

Parma i Udinese su odigrali 2:2 nakon što je domaćin do 65. minute vodio 2:0, a potom u pet minuta primio dva gola. Golove za Parmu postigli su Roberto Inglese (39) i Antonino Barilla (59), dok su strijelci za goste bili Rodrigo de Paul (65-11m) i Seko Fofana (69). Andrija Balić nije nastupio za goste.

Empoli je pobijedio Cagliari 2:0, a strijelci su bili Rade Krunić (14) i Francesco Caputo (71). Filip Bradarić i Marko Pajač nisu nastupili za Cagliari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider