Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Birati i biti biran'

Inspekcija presudila, ZZD slavi: Dinamo do jeseni mora raspisati izbore!

Građanska inicijativa ZZD korak je bliže svom cilju za demokratski Dinamo.

Povodom rješenja Sportske inspekcije Zajedno za Dinamo oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Najviša sportska inspekcija je napokon, nakon višegodišnje borbe, potvrdila navode stotina članova GNK Dinamo kako klub u postojećoj praksi nije osigurao dva osnovna upravljačka prava: birati i biti biran u tijela kluba, kao i pravo na obaviještenost.

Potvrdila je izrijekom, osnovanost žalbe članova Dinama, kako klub u svojim općim aktima i odlukama, najmanje od uprave imenovanim povjerenicima kojima se zavarava ili nekakvim oglasnim pločama, NIJE osigurao da članovi BIRAJU svoje predstavnike u tijela kluba, kao niti obaviještenost članova o radu.

Povjerenici, koji uopće nisu predstavnici članova birani od njih, u stvarnosti nemaju nikakvu ulogu u zakonski zahtjevanom demokratskom ustroju Dinama niti u obavještavanju članova o odlukama i radu kluba. To sve znamo i izravno, od više povjerenika koji su javno stali uz članove u borbi za njihova prava.

Naravno da je od bilo kakvog "kemijanja" s povjerenicima, rješenje za ono što najnadležnije tijelo jasno tvrdi kako ne valja - da se u Dinamu napokon provedu demokratski izbori za upravu, na kojima će sudjelovati svi članovi kluba.

Dinamo je službeno dobio rok do jeseni da napokon postane klub svojih članova i da živi zbog svojih navijača, umjesto interesa koji sa Dinamom i nogometom nemaju nikakve veze. Pozivamo sadašnju upravljačku strukturu GNK Dinama da, ako zbog ničega drugog onda zbog praznih tribina i praznih srca Dinamovaca, dobivenu zadaću ozbiljno shvati, jednako kao i za koga i zbog čega Dinamo uopće postoji, ako su to zaboravili.

Članovi Dinama i ZZD iz ovoga izlaze uzdignute glave, s osjećajem zadovoljštine nakon borbe i osobnih žrtava koja smo dali za svoja prava i za normalni Dinamo, kao i svih tragikomičnih objeda i optužbi koje smo svih godina stoički podnijeli. Sve ostalo je na savjesti svih vas, navodnih milijun i više velikih Dinamovaca, koje na utakmicama koje nismo propuštali doduše nismo vidjeli.

Mi ćemo biti i dalje tamo, gdje nam je i mjesto. Dinamovci, učlanite se u Dinamo! Članovi, ostvarite svoja prava i učinite svoj klub opet velikim, a velik je jedino tada kada uz njega stoje desetine tisuća, u klubu i na tribini", stoji u priopćenju ZZD-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider