Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima baš sve

Iniesta oduševljeno proglasio nasljednika: Barca dobila novu veliku zvijezdu

Barcelona je odigrala veliku partiju u Sevilli, ali jedan mladi igrač posebice je oduševio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonski mediji ne prestaju s hvalospjevima na račun Barcelone i posebice Lionela Messija nakon teško izvojevane pobjede u na Sanchez Pizjuanu. Bila je to fantastična utakmica, ma za polizati prste, u kojoj je Messi briljantnom partijom još jednom demonstrirao zašto ga mnogi smatraju neprikosnoveno najboljim nogometašem današnjice.

VIDEO Ovo je najvažniji gol u povijesti Barce: Messi mu duguje spomenik!

Messi, Luis Suarez i Neymar poslovično su u fokusu pa to i nije ništa epohalno novo, no mnoge je pristalice Barcelone najviše oduševio Denis Suarez, Galicijac koji je ovog ljeta došao na Camp Nou iz Villarreala.
Suarez je upao u prvu momčad nakon što se ozlijedio Andres Iniesta, a upravo ovaj mu je poslao čestitku putem WhatsAppa.

„Odmah nakon utakmice stigla mi je poruka. Oduševio sam se kada sam vidio da mi je Iniesta osobno čestitao na odigranoj partiji. To je za mene velika stvar“, ispričao je Suarez za Cadenu SER.

Španjolski mediji odmah su utvrdili da je Iniesta proglasio Suareza svojim istinskim nasljednikom. Kako je Suarez odigrao protiv Seville, to i nije daleko od istine.

Osim što je isporučio 88.9 točnih pasova, odigrao je impresivno i u fazi obrane. Imao je četiri uspješna starta s oduzimanjem lopte i tri presijecanja, te još mnoštvo „nevidljivih“, ali izrazito korisnih stvari. Znalački je otvarao i pokrivao prostor s izrazitim osjećajem za „tajming“.

„Jasno da želim postati starter i dugo godina igrati u prvoj momčadi Barcelone, ali znam da sam tek došao i da moram biti strpljiv“, kaže očito samopouzdani Suarez, koji je igrački odrastao u Celti, a zatim je sa 17 godina prešao u Manchester City, no tamo ga nisu prepoznali pa se nakon dvije godine vratio u Španjolskoj, točnije u B momčad Barcelone, koja ga je prvo poslala na posudbu u Sevillu, a potom ga prepustila Villarrealu uz mogućnost otkupa njegova ugovora.

„Nadam se da ću jednog dana doći na Iniestinu razinu. Bit će jako teško, ali trudit ću se. Ipak je on dugo godina najbolji vezni igrač na svijetu“, ističe Suarez.

Gotovo je nemoguće da će imati uspješnu karijeru kao Iniesta, koji je osvojio osam naslova prvaka Španjolske, četiri Lige prvaka, dva europska i jedno svjetsko prvenstvo, ali ako bude i upola uspješan kao on, ostavit će veliki trag u nogometu.

Da je na dobrom putu govori i izjava Luisa Enriquea, koji nema baš naviku ponaosob hvaliti svoje nogometaše, ako nisu iz prvog ešalona zvijezda.

„Želim posebice naglasiti učinak Denisa Suareza. Uvijek je spreman i željan igre, iako je do sada imao malu minutažu. To je pristup kakav želimo vidjeti kod svih nogometaša Barcelone. Nadam se da će tako nastaviti. On je primjer velikog profesionalca“, zaključio je Enrique, a treba reći da su mu tek 22 godine.

Čini se da je Iniesta doista dobio nasljednika kakvog zaslužuje, a Barcelona novu veliku zvijezdu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider