Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zavirite na london stadium

Igrači West Hama oduševljeni novim stadionom: Večeras se piše povijest!

West Ham United od 20.45 igra prvu povijesnu utakmicu u svom novom domu.

Boleyn Ground je, iako neće tako skoro biti zaboravljen, ipak otišao u povijest. Vrijeme je za novu eru West Hama Uniteda koja počinje večeras na donedavno olimpijskom stadionu, a koji zasad nosi naziv London Stadium.

To je novi dom Hammersa koji će na premijeri dočekati naše susjede Slovence. Domžale su sjajnom igrom i pobjedom 2:1 iznenadile momčad Slavena Bilića koji je u Ljubljani bio na tribinama zbog suspenzije. West Ham tako neće imati lak zadatak na povijesnom domaćinstvu, ali navijači ipak vjeruju u prolazak u play-off Europske lige.

Za utakmice Uniteda već je prodano nevjerojatnih 52 tisuće sezonskih karata. Ona pokoja tisuća 'ostatka ostataka' već je rasprodana za Domžale i nedjeljni prijateljski susret s Juventusom. Bit će to pravi spektakli, ali i upoznavanje svih, od igrača do navijača, s novim stadionom.

''Radujem se večerašnjoj prvoj utakmici na novom stadionu, teren je savršen'', napisao je Bilićevo otkriće iz prošle sezone Michail Antonio.

Nema tko nije putem društvenih mreža komentirao stadion među nogometašima West Hama pumpajući tako atmosferu pred uzvrat sa Slovencima. Čini se kako su Domžale ipak u drugom planu, pa je Slaven Bilić pozvao na oprez.

''Prvo, želim izraziti žaljenje zbog pogibije igrača Maribora'', rekao je Bilić prije nego što se okrenuo Domžalama.

''Dugo smo govorili o novom stadionu, sada je tu i lijepo je što je rasprodan. Imamo negativan rezultat, znamo da moramo igrati bolje nego u prvoj utakmici, i to protiv momčadi koja zna igrati nogomet. Vjerujem da ćemo ući u doigravanje.''

Preko 50 tisuća navijača West Hama večeras kreće u stvaranje nove čarolije. Više od 100 godina tradicije Uptona Parka neće biti lako nadomjestiti, a hoće li atmosfera biti bolja ili lošija nego prije, saznat ćemo uskoro…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider