Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuzi prvaci Europe

Ibrahimović slobodno može ići: PSG ima novu 'zvijer' u napadu

Nogometaši Francuske osvojili su naslov europskih prvaka do 17 godina na EP u Bugarskoj, oni su u finalu u Burgasu svladali vršnjake iz Njemačke sa 4-1 (1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak pobjede s tri postignuta gola bio je Odsonne Edouard (40, 47, 70), dok je posljednji pogodak za Francusku autogol Gokhana Gula (80-ag). Jedini strijelac za Njemačku bio je Erdinc Karakas (50).

Zanimljivo, Edouard je napadač francuskog prvaka PSG-a, koji ne mora previše strahovati za budućnost kada jednog dana klub napusti najbolji igrač Zlatan Ibrahimović. Recimo i da je na vratima francuske reprezentacije stajao Luca Zidane, sin slavog Zinedinea Zidanea. Moglo bi se reći da je Luca krenuo očevim stopama.

Za Francusku je ovo drugi naslov prvaka Europe u ovoj dobnoj kategoriji, prvoga je osvojila 2004. godine, dok je Njemačka izgubila treći finale od 2011.

Na EP u Bugarskoj nastupila je i reprezentacija Hrvatske koja je nakon osvojenog prvog mjesta u skupini u četvrtfinalu ispala nakon izvođenja 11-eraca od Belgije, ali je kasnije pobjedom protiv Italije izborila plasman na Svjetskog prvenstvo koje će se održati u Čileu od 17. listopada do 8. studenoga.

Uz Hrvatsku, Francusku i Njemačku, Europu će u Čileu još predstavljati Belgija, Rusija i Engleska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider