Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obračun u Madridu

Ibra u osvetničkoj misiji: Real mu nije ispunio najveću želju

Real Madrid dočekuje PSG u 4. kolu Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG predvođen Ibrahimovićem, Di Mariom i Cavanijem stiže na noge Realu. Parižani i Madriđani vjerojatno će u izravnom sudaru odlučiti o pobjedniku skupine A. Na Parku prinčeva odigrali su bez golova pa Parižanima odgovara remi s postignutim golom, jer obje momčadi imaju po sedam bodova.

Ulaznica više nema. Prvi put u sezoni Santiago Bernabeu bit će ispunjen do posljednjeg mjesta. Posljednji je put slavni stadion Reala bio dupke pun u finišu prošle sezone protiv Juventusa u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Rafaelu Benitezu nedostaju ozlijeđeni Benzema, Bale i Carvajal, a Laurentu Blancu Pastore i Marquinhos. Prva utakmica nije ponudila očekivani spektakl. Očekuje se da u uzvratu prorade Cristiano Ronaldo i Ibrahimović, koji u jednom intervjuu priznao kako mu je neispunjena nogometna želja da zaigra za „kraljevski klub“. Bit će da mu je to bila najveća želja nakon što je morao otići iz Barcelone. Napakostiti Barci u dresu Reala vjerojatno bi mu bio vrhunac užitka.

No, nije se dogodilo pa će sigurno dati sve od sebe da pokaže Florentinu Perezu da je pogriješio što ga nije kupio u najmanje dva navrata kada je za to imao ozbiljnu priliku. Ibra je do sada je nastupio osam puta protiv Reala u dresovima Juventusa, Barcelone, Milana i PSG-a. Nije se baš nazabijao. Za sada jedini gol Realu postigao je u svojem prvom „el clasicu“ 2009. na Camp Nouu. Nije krenuo od prve minute, Guardiola ga je uveo u 51. minuti, a četiri minute kasnije pogodio je za pobjedu Barce (1:0) na dodavanje Danija Alvesa.

Benitez pobjedom kupuje mir na duže razdoblje

Na Bernabeu se vraća Angel Di Maria, ali u „krivom“ dresu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će madridska publika dočekati Argentinca koji je pretprošlog ljeta iz Reala prešao u Manchester United pa potom ljetos u PSG.

Trener Reala je pod udarom kritike. Benitez je osporavan u Madridu od prvog dana, a nakon ne odveć uvjerljivog ulaska Reala u sezonu, pod rafalnom je paljbom. Stječe se dojam da ga u Madridu malo tko podupire. Igrači Reala već su ga prozvali dosadnjakovićem, naširoko se pisalo o sukobima s najvećim zvijezdama, najviše Ronaldom, koji traju praktički od Benitezova dolaska na klupu Reala i sve su intenzivniji.

Stoga je jasno koliko je za Beniteza važna utakmica s PSG-om. Benitez pobjedom kupuje mir na duže razdoblje, dok bi se u slučaju poraza posve otvorile spekulacije oko otkaza. Benitez treba Ronalda u pravom izdanju. Ronaldo je najbolji strijelac Lige prvake svih vremena, najbolji je strijelac Reala u tom natjecanju. Praktički je nezamislivo vidjeti Real bez Ronalda u najelitnijem klupskom natjecanju. Otkada je Portugalac došao u Real odigrao je čak 66 utakmica u Ligi prvaka od moguće 72, odigravši 89 posto minuta. Real je s Ronaldom u Ligi prvaka u Madridu izgubio samo dvaput u sedam godina.

Nije sigurno na kojem će mjestu igrati Ronaldo sada kada nema Benzeme. Pitanje je hoće li Jese u vršak napada ili Ronaldo? Vjerojatno će se mijenjati tijekom utakmice. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić krenut će od prve minute, dok će Mateo Kovačić opet biti na klupi.

Vjerojatne postave:

Real Madrid: Keylor Navas; Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modrić; Isco, Jesé, Ronaldo.

PSG: Trapp; Aurier (Van der Wiel), David Luiz, Thiago Silva, Maxwell; Thiago Motta, Matuidi, Verratti; Di María, Ibrahimovic, Cavani.
 

Tablice vam donosi SofaScore Rezultati

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider